Sony ve Tencent, FromSoftware Hisselerini Arttırdılar

En büyük pay halen Kadokawa Corporation'ın...

Kadokawa Corporation, Sony ve Tencent şirketlerinin FromSoftware stüdyosundan hisselerini arttırdıklarını duyurdu. Japon medya holdinginin halen en büyük pay sahibi olarak kaldığı duyurunun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FromSoftware Yeni Projeler için Hazırlık Yapıyor


Gerek Sony ve gerekse de Tencent, hem stüdyo satın alımı hem de yatırım yapma konusunda kendilerinden epey bahsettiriyorlar. Hatırlayacağınız üzere Sony, son olarak mobil bölümünü güçlendirmek adına Savage Game Studios satın alımı ile karşımıza çıkmış iken Tencent ise Ubisoft hisselerini önemli ölçüde arttırmıştı. Bu ikilinin sıradaki hedefi ise FromSoftware oldu.

1200x627-elden-ringin-turkiye-fiyati-aciklandi-1636050190715

Sony ve Tencent, FromSoftware Hisseleri Almaya Devam Ediyorlar

Kadokawa Corporation tarafından yapılan resmi açıklama ile Tencent Holdings bünyesindeki Sixjoy Hong Kong ile Sony Group bünyesindeki Sony Interactive Entertainment, geliştirici stüdyonun hisselerinin toplamda % 30.34 kadarına sahip oldular.

Devir işlemi gerçekleştikten sonra, Çin menşeli şirketin hisse oranı % 16.25 ve Japon şirketinki de % 14.09 oranına yükselmiş olacak. En büyük oran ise % 69.66 ile halen Kadokawa Corporation’ya ait olarak kalacak.

7 – 12 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan işlem ile 3179 hissenin el değiştireceği söyleniyor. Hisse başına yapılacak olan ödeme 11.4 milyon yen olarak belirlenmiş iken, toplamda da 36.4 milyar yen civarı bir ödeme yapılacak.

Söz konusu hisse devrinin, Japonya menşeli geliştirici stüdyonun oyun fikri mülkiyetleri yaratması, geliştirmesi ve küresel çapta dağıtılabilmesi için imkanların genişletilmesi ekstradan fon elde edilebilmesi adına kabul edildiği söyleniyor. Bununla birlikte, iki dev şirketin hem küresel pazardaki kabiliyetleri hem de sahip oldukları geniş ağ teknolojileri ile bu amaca yönelik faydalarına da dikkat çekilmiş.

Geçtiğimiz aylarda hem verilen iş ilanları hem de 4Gamer.net tarafından yapılan röportaj sırasında, olası bir yeni Armored Core oyununun gelebileceğine dair açık bir kapı bırakılmıştı. FromSoftware stüdyosunun yeni oyununu ne zaman duyuracağı ise merak konusu.

Exit mobile version