Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Yaşanabilir

Bakalım Activision ne diyecek bu işe?

Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Yaşanabilir

Activision Blizzard satın alımını nedeniyle, bildiğiniz gibi Sony ile Microsoft arasında belirgin bir sürtüşme söz konusu. Görünüşe göre şimdi de Sony ve Activision arasında büyük bir gerilim söz konusu olabilir.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı, Microsoft’un Sony’yi Silme Planı mı?


Geçtiğimiz günlerde sizinle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere bahsi geçen satın alıma FTC geçici olarak engel koyulmuş iken, şirket içinde gönderilmiş ve Activision Blizzard satın alımının esasen Sony ve PlayStation markasını pazardan silme planının bir parçası olduğuna dair kanıtlar içeren bir e-posta ortaya çıkmıştı. Bir grup oyuncu da bu e-posta üzerinden Microsoft tarafına dava açmıştı.

Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Muhtemel

Tüm bunlar olur iken, Sony şirketinin Activision Blizzard’ı tehdit ettiği öne sürüldü. Öyle ki satın alımın tamamlanması durumunda, Japon teknoloji devi PlayStation 6 konsolu ile ilgili detayları Call of Duty yayıncısı ile paylaşmayacakmış.

CharlieIntel ve Insider Gaming tarafından rapor edilene göre Sony Interactive Entertainment Üst Yöneticisi ve başkanı Jim Ryan, doğrudan rakipleri olan bir şirketin yeni nesil konsollarıyla ilgili bilgilere ulaşmasını risk olarak gördüklerini söylemiş.

Bu da demek oluyor ki, satın alımın olası bir şekilde tamamlanmasından sonra, bazı Activision Blizzard oyunları PlayStation için yayınlanacak olsa dahi, Japonya menşeli teknoloji devi yeni nesil konsolla ilgili geliştirme kiti dahil hiçbir bilgiyi Call of Duty yayıncısı ile paylaşmayacak. Haliyle de sunulacak olan eşsiz özelliklerden faydalanılamamış oyunlar göreceğiz demek oluyor.

Elbette şu an için PlayStation 6 ile ilgili olarak konuşmak için erken bile değil. Geçtiğimiz yıl içerisinde, yeni nesil konsolu en erken 2028 gibi görebileceğimiz söylenmişti. Bununla birlikte, önümüzdeki yıl içerisinde de PlayStation 5 Pro göreceğimize dair iddiaların da olduğunu unutmayalım.

Exit mobile version