Sony, ‘Tekelcilik’ Suçlaması ile Davalık Oldu!

Bildiğiniz üzere PlayStation sahipleri, dijital oyun satın almak istediğinde tek bir seçeneğe sahip: PS Store. Bir ihtimal de olsa bu durum sonsuza dek sürmeyebilir çünkü Sony, oyun satışlarını yalnızca PS Store ile kısıtladığı için davalık oldu.

Şirket, söz konusu davada ‘tekelcilik’ iddiaları ile yargılanacak.


Benzer İçerik: PS Plus Mayıs 2021 Oyunları Belli Oldu!


Sony, PS Store Davası ile Karşı Karşıya!

Yaklaşık iki yıl kadar önce Amazon, Best Buy ve Walmart gibi üçüncü taraf mağazaların oyun kodları satmasını yasaklayan Sony, bu konuda şikayetçi olan bir tüketicinin davası ile karşı karşıya geldi.

Toplu davaya dönüşmesi beklenen bu süreçte tüketiciler, Sony’nin rekabet ortamını bozarak ‘tekelleşmeye gittiğini’ ifade ediyor. Alternatifleri yok eden şirketin, rekabet üstü fiyatlar uyguladığı da iddialar arasında yer alıyor.

Sony PlayStation 4 Hala Alınır mı?

Bulunduğumuz aşamada Kaliforniya Kuzey Bölgesi – Bölge Mahkemesi aracılığı ile açılan davada henüz bir gelişme bulunmuyor ve Sony de, bu konuda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor gibi gözüküyor.

Bu süreçte neler olabileceğine yönelik çeşitli soru işaretleri mevcut olsa da, yeni gelişmeler mevcut oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Peki sizce Sony, PS Store aracılığı ile bir tekelleşmeye gitti mi ve bu durum oyunculara ya da fiyatlara zarar veriyor mu? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

 

Exit mobile version