Sony ve Polyphony Digital Gran Turismo Sophy Üzerinde Çalışıyor

Daha sıkı yarışlar bizleri bekliyor!

Sony ve Polyphony Digital Gran Turismo Sophy Üzerinde Çalışıyor

Sony ve Polyphony Digital Gran Turismo Sophy projesini duyurdular. İnsanüstü yapay zeka olarak nitelendirilen bu projenin detayları ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Gran Turismo 7 Odaklı State of Play Yayını Gerçekleştirildi


Bildiğiniz gibi Sony, 2019 yılının Kasım ayı içerisinde yapay zeka tabanlı teknolojiler için kendi içinde yeni bir bölüm açmıştı. Sony AI adı verilen bu bölüm, hem Şirket Yöneticisi hem de Sony Bilgisayar Bilimleri Laboratuvarları başkanı ve Üst Yöneticisi Hirako Kitano tarafından yönetilir iken, Peter Stone ise Amerikan ofisinden sorumlu olacak.

Basın bildirisinde bahsedilene göre, oyun, görüntü oluşturma ve hissetme ve gastronomi alanında üç önemli proje planlanıyor. Japon teknoloji devi, ilk iki kısmın önümüzdeki yıllarda yapay zeka teknolojilerinin adaptasyonu ile değerlerinin daha da artacağına inanıyor.

Sony, amacının yaratıcılığın ve teknolojinin gücü ile oluşturulan dünyayı duygular ile doldurmak olduğu ve ulaşabilmek için de yapay zekanın önemli bir rol olduğunu söylemişti. Ne var ki oldukça iddialı olan bu projeden uzun zamandır haber alamamıştık. Bugün ise beklenen yeni gelişme yaşandı. Sony AI, Sony Interactive Entertainment ve Gran Turismo 7 geliştiricisi Polyphony Digital atılım projesi Gran Turismo Sophy’yi duyurdular.

Sony ve Polyphony Digital Gran Turismo Sophy Detaylarını Paylaştı

Daha fazla detaya buradan ulaşabileceğiniz Gran Turismo Sport Gran Turismo Sophy, alışılmamış derinlikle güçlendirilmiş öğrenim platformu kullanan otonom bir yapay zeka ajanı oluyor. Her bir grup, projenin başarısına temel yapay zeka araştırması ve geliştirmesi, çok gerçekçi gerçek dünya yarış simülatörü ve büyük çaplı yapay zeka eğitimi için altyapı uzmanlıklarını bir araya getirerek katkıda bulunmuş olduğu söyleniyor.

Sony AI tarafından söylenene göre Gran Turismo Sophy, dünyanın şampiyon seviyesindeki sürücüleri ile rekabet edebilmesi için Gran Turismo Sport kullanılarak şu yetenekler üzerine eğitilmiş:

Yarış Arabası Kontrolü: Zorlayıcı pistlerde hakimiyeti eline alabilmek için araba dinamiklerini, yarış çizgilerini ve hassas manevraları derinlemesine anlamak.

Yarış Taktikleri: Hızlı bir şekilde gelişen yarış durumlarına karşılık olarak anlık karar verebilme yeteneği. Gran Turismo Sophy, hava akımı geçişi, çapraz geçişler ve engelleme gibi defansif manevralarda ustaca taktikler sergiliyor.

Yarış Etiği: Dürüst oyun için önemli olarak, Gran Turismo Sophy kusurlu kazalar ve rakibin yarış çizgisine saygı göstermek dahil sportmenlik kurallarına uyabilmesi için son derece incelikli olarak tasarlandı.

Geliştirilme süresinde yapılan testlerde Gran Turismo Sophy, iki farklı etkinlik ile dünyanın en iyi dört Gran Turismo Sport oyuncularına karşı yarıştırılmış. 2021 yılının Temmuz ayı içerisinde yapılan ilk testte yapay zeka yetmiş ve oyunculardan oluşan takım ise seksen altı puan almış. Ekim ayında gerçekleştirilen ikinci testte ise, Gran Turismo Sophy 104 – 52 olmak üzere aralarında FIA Gran Turismo Championships 2020 dünya finalisti Emily Jones‘un da bulunduğu oyuncu ekibini yenmeyi başarmıştı. Dahası ise hem her yarışı kazanmış, hem de en iyi tur zamanını belirlemişti.

Şu an için bu yapay zekanın Gran Turismo 7 oyununa entegre edilip edilmeyeceği belirsizliğini korur iken, serinin ileride çıkacak olan oyunlarda mutlak suretle karşımıza çıkacağından şüphemiz yok.

 

 

 

 

Exit mobile version