Sony PlayStation’dan İndirme Hızını Düşürme Kararı!

Çökmelerin engellenmesi adına güzel bir uygulama...

PlayStation‘dan indirme hızını düşürme kararı. Sony Interactive Entertainment, özellikle Avrupa bölgesinde PlayStation 4 kullanıcılarının indirme hızlarını düşürdüklerini duyurdu. İnsanların koronavirüsü sebebiyle evde olduğu şu günlerde bant genişliği kullanımını azaltmak amacıyla alınan karar, PlayStation CEO’su Jim Ryan tarafından paylaşıldı.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus Nisan 2020 Oyunları Belli Oldu!


Sony PlayStation İndirme Hızlarını Düşürdü

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, sosyal medya hesapları üzerinden Avrupa kullanıcılarının indirme hızlarını düşürdüklerini duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan Ryan; “Sony Interactive Entertainment, kullanıcıların erişiminin korunması adına ve indirme trafiğini stabil tutmak için Avrupa’daki internet servisi sağlayıcıları ile birlikte çalışıyor.
 
İnternet erişimine fazlasıyla yüklenilmesi sebebiyle endişelerimizi gidermek için bazı önlemler almamız gerekti. Oyuncular biraz daha yavaş ve gecikmeli indirme hızı ile karşı karşıya kalabilir ancak oyun deneyiminde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Bu önlemleri herkesin erişimini korumak için yaptığımızı da belirtmeden geçmek istemem.”

PlayStation'dan İndirme Hızını Düşürme Kararı

Bant Genişliği Nedir? Bant genişliği, bir iletim ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini ifade etmek için kullanılır. Başka bir deyişle bir kanal üzerinde taşınabilecek en fazla frekansa sahip sinyal, kanalın band genişliğidir. Bant genişliği ne kadar büyükse, belli bir süre içinde aktarılabilecek verinin hacmi de o kadar büyük olur.

İnternetin en büyük sorunlarından biridir. Özellikle büyük siteler büyük bant genişliği kullanırlar. Bu bant genişliğini verimli kullanabilmek ve belli trafik türlerine öncelik verebilmek için geliştirilmiş teknolojiler mevcuttur. Veri aktarımı, dijital haberleşme ve kablosuz haberleşme, elektronik vs. kitaplarında bant genişliği anolog sinyalin hertz cinsinden ölçümüne de denir.


Peki ya siz PlayStation‘dan indirme hızını düşürme kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere ve takipçilerimize aktarmayı unutmayın.

 

Exit mobile version