Sony PlayStation PC Markası Hamlesinde Bulundu

Japon teknoloji devinin PC platformlarına eğilimi ciddileşiyor.

Sony PlayStation PC Markası Hamlesinde Bulundu

Sony PlayStation PC markası hamlesi geldi. Nisan ayında yapılan başvurunun kabul edilmesiyle, PC’ye gelecek olan PlayStation 4 oyunları artık PlayStation PC etiketi taşıyacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Cadılar Bayramı Kampanyası 2021


PlayStation konsollarına özel çıkan oyunların çoğunlukla ilgi çekici olduğu, hatta eskiden belli başlı olanlar için ‘konsol aldıracak oyun’ tanımlaması da yapılıyordu. Bu zamanlara kadar devam eden bu tanım, görünüşe göre yavaş yavaş tarihe karışacak gibi görünüyor. Malumunuz geçtiğimiz seneyle birlikte, PlayStation Studios (eski adıyla Worldwide Studios) bünyesindeki stüdyolar tarafından geliştirilmiş olan oyunların yavaş PC platformuna da gelmeye başladığını görmüştük. God of War ile bu durum devam edecek.

Malumunuz platforma özel olarak geliştirilen oyunlarda ulaşılabilen kitle, bütün platformlarda ulaşılabilecek olan kitleye göre oldukça kısıtlı olabiliyor. Haliyle bu da zorunlu bir değişimi beraberinde getiriyor.

Microsoft bu değişimi epey bir süre önce gerçekleştirmişti. Play Anywhere programı ve elbette Xbox hem PC hem de Xbox konsollarında bulunan Xbox Game Pass sistemi gerçekten güçlü ve oyuncu dostu hamleler olmuştu. Amerika menşeli yazılım devi yeni adımlar atmaya devam ederken, Sony cephesinin de bu değişimin yoluna tamamıyla girmesinin fazla zaman almayacağı tahmin ediliyor.

Hatırlayacağınız üzere Steam mağazasında açılan PlayStation Studios kuratör sayfası ve PlayStation platformlarından PC platformuna uyarlanacak oyunlar için Nixxes stüdyosunun satın alınması önemli hamleler iken, yakın bir zaman önce bir diğer önemli hamle de yapıldı: PlayStation PC.

Sony PlayStation PC Markası Hamlesi Detayları

Yakın bir zaman Steam kullanıcıları tarafından fark edilen bir detaya göre, PlayStation 4 platformundan PC platformuna gelen oyunların yayıncı kısmında PlayStation Mobile yerine artık PlayStation PC LLC yazıyor. Corporation Wiki listelemesine bakılırsa, PlayStation PC LLC ismi 13 Nisan 2021 tarihinde kaydettirilmiş.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından PlayStation konsolları için çıkan daha fazla oyunun PC oyuncuları ile buluşturulacağı biliniyordu. Ne var ki bu son gelişmeye bakılırsa, Japon teknoloji devinin uyarlamalara yapacağı yatırımın ne denli ciddi boyutta olduğu da gözler önüne serilmiş oldu. Yani dikkate değer bir hamle olduğunu söyleyebiliriz.

Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? PC için gelecek PlayStation 4 oyunları sizi heyecanlandırıyor mu? God of War sonrasında hangi oyunu bilgisayarınızda oynamayı istiyorsunuz? Yorum kısmında buluşalım.

Exit mobile version