Sony PlayStation Özel Oyunlar Geleneğini Bozuyor Mu?

Endişelenmeli miyiz?

Sony PlayStation özel oyunlar geleneğini bozuyor mu? Horizon Zero Dawn‘ın resmi olarak PC için duyurulması aklımıza bu tarz soruları getirmemize vesile oldu demek yanlış olmazdı sanırım. Peki bu süreç içerisinde daha hangi yapımlar PC’de karşımıza çıkacak?

Death Stranding zaten geçen sene onaylananlar arasında yer alıyor. Ya God of War? The Last of Us? Bunların da gelmesi mümkün mü? Gelin hep beraber özel oyunlar konusunu masaya yatıralım ve PlayStation‘un gelecek planları hakkında konuşalım.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 İle Hayatımıza Girecek 5 Harika Yenilik!


Sony PlayStation Özel Oyunlar Geleneği Ne Olacak?

PlayStation 4’e özel olarak çıkışını gerçekleştiren Horizon Zero Dawn’ın ve Death Stranding’in PC için duyurulması birçok oyuncunun kafasını karıştırmış durumda. Yeni nesil konsolların çıkışı ile beraber artık özel oyunlar geleneği bozulacak diyebilir miyiz? Öncelikle Death Stranding’e dikkat çekmek isterim.

Sony PlayStation Özel Oyunlar Geleneğini Bozuyor Mu

Hideo Kojima’nın Sony ile ortaklık kurması ve ilk projesinin duyurulmasıyla resmi PS Blog sayfasında oyun exclusive listesinde yer almıyordu. Bu durum direkt akıllara PC’ye de geleceği dedikodularını çıkardı ve sızıntılarla da bu doğrulanmış oldu. Kojima’nın birinci parti konumunda bulunmaması zaten ihtimalleri güçlendiren etkenler arasında yer alıyordu.

Buna ek Kojima 4 yıl önce, Death Stranding ismi daha ortada yokken yaptığı bir açıklamada “PlayStation 4 için isimsiz bir oyun geliştirdiğini ve bu oyunun PlayStation 4’ten sonra PC’ye de çıkmasını planladığını” söylemişti. Bu iki bilgiyi birleştirince de durum açık bir şekilde çözüme kavuşuyor. Peki ya Horizon Zero Dawn?

Sony bu konuda oldukça mantıklı bir pazarlama stratejisi izlemekte. Yapılan açıklamaya göre durum sadece bir reklam çalışmasından ibaret.

”PlayStation’ı nasıl daha fazla kişiye tanıtacağımız ve insanların PlayStation’da neler kaçırdığını göstermemiz açısından bazı yeni fikirlere açık olmamızın önemli olduğunu düşünüyorum.” diyen Sony Avrupa Başkanı, özel oyunlar geleneğinin korunacağı sinyallerini böylelikle vermiş ve şüphelere son noktayı koymuş oldu.

Bu açıklama sonrasında diğer yapımların başka platformlara gelmesini beklemek yanlış olur. Konsolların en büyük kozu her zaman özel oyunlar olmuştur. Bu kozu Sony’nin kendi elleriyle saf dışı bırakmasını açıkçası beklemiyoruz. Eğer HZD PC kanadında güzel bir satış başarısı yakalarsa PlayStation 5‘e gelecek olan ikinci yapım ile büyük bir kullanıcı kayması yaşayabiliriz.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Teknik Detayları Yarın Açıklanıyor!


En azından firmanın farklı stratejilere açık olması güzel. Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sony’nin bu kararını doğru buluyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

 

 

Exit mobile version