Sony PlayStation 5’i Beklemek için 5 Neden!

Ya da gidip PlayStation 4 alabilirsiniz..

Sony PlayStation 5 önümüzdeki ay satışa sunulabilir

Sony bu sene içerisinde PlayStation 5 (PS5) ile karşımıza çıkacak. Peki yeni modeli beklemeye gerek var mı yoksa mevcut nesiller arasından bir seçim yapıp yolumuza mı bakmalı? İşte Sony PlayStation 5 modelini beklemeniz için beş neden!


Göz Atın: Sony PlayStation 4 Hala Alınır mı? (2020)


Sony PlayStation 5 Beklenir mi?

Bu soruya cevabım evet, beklenir.

Sony her yeni konsolunda uzun soluklu bir ara veriyor olsa da, yine her yeni konsolunda pek çok önemli yenilik ve geliştirme sunuyor. Nasıl ki PS3 modelinin ardından gelen PS4 pek çok anlamda yenilikler sunduysa, PS5 için de benzer bir durum söz konusu olacak.

Madem bu kadar emin konuşuyorsun, bize birkaç neden ver!

Tabii, olur. İşte Sony PlayStation 5 modelini beklemeniz için beş neden:

1- Fiyatta Ciddi Bir Fark Olmayacak

Son zamanlardaki sızıntılar doğrultusunda ilerlersek yeni nesil konsolun, mevcut nesile göre çok da önemli bir fiyat farkına sahip olmayacağını görüyoruz. 2013 yılında tanıtılan PS4, 399 dolar fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Buna karşın mevcut sızıntılara ve raporlara göz attığımızda yeni nesil konsolun 499 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacağını görüyoruz.


Sony PlayStation 5 Fiyatı Ne Kadar Olacak? (Anket)


2- Buna Karşın Performansta Önemli Farklar Var

Evet, yeni nesil modelin teknik özellikleri konusunda bazı bilgilere sahibiz. Burada hem şirket tarafından açıklanan resmi detayları hem de önemli sızıntıları göz önüne alıyoruz. Bu bilgilere göre PS5, mevcut nesile göre dört kat daha yüksek performans sunacak.

Evet, 100 dolar daha fazla verip dört kat daha yüksek performansa sahip olabilirsiniz.

3- Birkaç Ay Bekleyin ve Uzun Yıllar Kullanın

Az önce de bahsettiğim gibi PS4 ile 2013 yılında karşılaştık ve yedi yıl gibi uzun bir süredir devam ediyoruz. Peki şimdi gidip bir PS4 alırsanız kaç sene daha istediğiniz gibi kullanabileceksiniz? Buna karşın PS5 aldığınızda önümüzdeki birkaç sene hiçbir düşünceye kapılmanıza gerek kalmayacak ve uzun uzun kullanabilme imkanına sahip olacaksınız.

4- Yeni Oyunları Dert Etmeyin

Evet, uzun kullanımın alt ayaklarından birisi de yeni oyunlar. Oyun dünyası son yıllarda oldukça ivmeli bir yükseliş döneminde ve kalite (grafik anlamında) hızla artıyor. Peki iki, üç sene sonra çıkacak bir oyun PS4 için yayınlanacak mı yoksa PS3’ün zamanında uğradığı tavırlara mı maruz kalacak.

Yeni konsolun güçlü yapısı, henüz yeni oluşu ve diğer detayları bunları önemsiz bir nokta haline getirebilir.


PlayStation 5 (PS5) Çıkacak Oyunlar Listesi – 2020


5- Ya da Sadece Bekleyin

Zaten oldukça kısa bir süre kaldı. Yeni nesil konsol dediklerimizin aksine özelliklerle gelir, ilginizi çekmez ya da çok yüksek bir fiyat etiketine sahip olursa, en azından gönül rahatlığı ile, yeni modeli alabilirsiniz. Üstelik yeni konsolun çıkışı ile birlikte mevcut nesilin daha uygun bir fiyat seviyesine ineceğini de düşünebiliriz.


Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni nesil konsolu beklemeye gerek var mı yoksa mevcut nesillerden birisini alıp yola devam etmek daha mı mantıklı? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version