Sony PS5 Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı!

PlayStation 5 (PS5) Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı ile Karşınızdayız.

Sony PlayStation 5 nihayet aramızda! Eğer yeni nesil oyun konsolunu satın almakla ilgileniyorsanız ancak nihai kararı veremediyseniz, Sony PlayStation 5 (PS5) Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı ile karşınızdayız.


Xbox Series X Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi


Yaklaşık yedi senelik bir serüvenin ardından yavaşça kenara çekilmeye hazırlanan PlayStation 4, yerini şirketin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5’e bırakıyor.

Tasarım tarafında ciddi bir yenilenmeye giden PlayStation 5, yeni teknik bileşenleri ile her zamankinden daha iyi bir oyun deneyimi vaat ediyor. Gelin, model hakkında merak edilenlere daha yakından göz atalım.

Başlamadan önce hatırlatmak isterim ki yeni model diskli ve disksiz olmak üzere iki farklı sürüme sahip. Burada, aralarındaki farkın sadece disk sürücüsü ile kısıtlı kaldığını vurgulayalım. Yani performans tarafında herhangi bir fark bulunmayacak.

PlayStation 5 Özellikleri, Oyunları, Fiyatı

Sony PS5 Özellikleri

PlayStation 5, AMD Zen 2 işlemciden gücünü alıyor. Yüksek performansı sağlayabilmek adına sekiz çekirdekli yapıya sahip olan bu işlemcide her bir çekirdek azami 3.5 GHz frekansında çalışabiliyor.

Tabii ki bir oyun söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken belki de en önemli noktalardan birisi ekran kartıdır. Yeni model, AMD RDNA 2 ile destekleniyor ve bu grafik işlemci, 10.28 TFLOPs gücünde performans sunuyor.

Bellek tarafına geçtiğimizde 16 GB RAM ile karşılaşıyoruz ve bu bellek, 448 GB / sn bant genişliğine sahip. Ufak bir hatırlatma olması adına Xbox Series X, iki farklı bellek kurulumu ile geliyordu.

PlayStation 5’i rakibinden öne çıkaran en önemli faktör ise depolama birimi olabilir çünkü 825 GB SSD, oldukça dikkat çekici bir şekilde 5.5 GB / sn ham, 8.0 GB / sn sıkıştırılmış okuma hızı vaat ediyor.

Sony PS5 İşlemci Özellikleri

AMD Zen 2, yeni nesil konsollara özel olarak uyarlanan tamamen yeni bir işlemcidir. PS5’te yer alan bu işlemci sekiz çekirdekli bir yapıya sahip ve her bir çekirdek azami 3.5 GHz frekansta çalışabiliyor.

Sony PS5 Ekran Kartı Özellikleri

Tıpkı işlemci gibi, grafik işlemci de yeni nesil konsol için özel olarak tasarlandı. AMD RDNA 2, otuz altı işlem birimine sahip bir grafik işlemci ve her bir birim, 2.23 GHz saat hızına sahip. Bu ekran kartının grafik işleme gücü ise 10.28 TFLOPs olarak açıklandı

Sony PS5 RAM Özellikleri

Sony PlayStation 5, Xbox Series X’in aksine, tekli bellek kurulumu ile geliyor. Burada 448 GB / sn bant genişliğine olanak sunan 16 GB GDDR6 RAM ile karşı karşıyayız.

Sony PS5 Depolama Özellikleri

PlayStation 5’te 825 GB kapasitesinde SSD depolama birimi yer alıyor ve bu depolama birimi, akıl almaz derecede hızlı. Bu birimin ham okuma hızı 5.5 GB / sn iken, sıkıştırılmış okuma hızı 8.0 GB / sn olarak açıklanıyor.

Sony PS5 Fiyatı Ne Kadar?

Sony Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre PlayStation 5 7.499 TL, PlayStation 5 Digital Edition ise 5.999 TL fiyat etiketine sahip. Seçilen paketler, fiyatın artmasına neden olabilir.

Not: Artan döviz kurunun etkileri ile PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition fiyatlarında güncelleme bekliyoruz. Yeni fiyatlar belli olduğunda burayı güncelleyeceğiz.


Sony PS5 Oyunları Neler?

PlayStation 5’te yer alan geri uyumluluk sayesinde oynamak istediğiniz hemen her PlayStation 4 oyununu PS5 üzerinden oynayabilmeniz mümkün. Ayrıca bundan sonra çıkacak oyunları da deneyimleyebileceksiniz.

Ayrıca PS5 Türkçe Oyunlar ve PS5 Çıkacak Oyunlar listelerimize göz atmayı ihmal etmeyin.

PS5 Oyun Fiyatları Ne Kadar?

PS5 için satışa sunulan oyunlar genellikle 299 TL ila 1.099 TL arasında fiyat etiketine sahip. Fiyatların belirlenmesi doğrudan olarak döviz kuruna bağlı olduğu için güncel bilgi için PS Store’a göz atabilirsiniz.


PS5 Oyun Yükleme Süreleri Nasıl?

Oyun Adı PS5 Yükleme Süresi PS4 Yükleme Süresi
Spider-Man: Miles Morales 00:17 01:27
No Man’s Sky 01:34 02:52
Final Fantasy VII Remake 00:35 01:29
Genshin Impact 00:59 02:57
Ghost of Tsushima 01:04 01:10
Days Gone 01:18 02:54
Death Stranding 00:54 01:50

PlayStation 5, sahip olduğu süper hızlı SSD sayesinde her zamankinden daha hızlı yükleme süreleri sunuyor. Örneğin yeni nesil oyunlardan birisi olan Spider-Man: Miles Morales PlayStation 4 ile 1 dakika 27 saniyede yüklenirken, PlayStation 5 ile yalnızca 17 saniyede yükleniyor.


Sony PS5 Kutu İçeriği Neler?

Bir PlayStation 5 satın aldığınızda sadece kutudan PlayStation 5, DualSense, HDMI 2.1 Kablosu, Güç Kablosu, Stand, Kullanım Kılavuzu ve USB Kablo çıkıyor. Kutudan sadece bir adet DualSense çıktığını hatırlatmak isteriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yazımızın devamında yeni nesil oyun konsolu hakkında merak edilen detayları bulabilirsiniz.

PS5 İşlemcisinin Eş Değeri Nelerdir?

Teknik ayrıntılar göz önüne alındığında PS5 işlemcisi, AMD Ryzen 7 3700X ya da Intel Core i7 9700K ile eş değer.

PS5 Kullanılabilir Depolama Alanı Kaç GB?

PS5 825 GB SSD ile kutudan çıksa da, kullanılabilir depolama alanı yaklaşık olarak 667 GB dolaylarında.

PS5 Yurt Dışı Fiyatı Ne Kadar?

PS5 yurt dışında 499 Dolar / 499 Euro / 449 Sterlin fiyat etiketi ile satışa sunuldu.

PS5 Kaç Taksit Yapılabiliyor?

PlayStation 5 dört taksit ile satın alınabiliyor. Detaylı bilgi için satıcılarla iletişime geçin.

PS5 HDD Destekliyor mu?

Evet, PS5 HDD destekliyor. Öte taraftan HDD yalnızca PS4 oyunlarının depolanması için kullanılabiliyor.

PS5 ile PS4 Oyunları Oynayabilir miyim?

Evet, PS5 ile uyumlu PS4 oyunlarını oynayabilirsiniz.

PS5 Kutusunda Kaç DualSense Var?

PS5 kutusundan yalnızca bir adet DualSense çıkıyor.


Peki siz yeni nesil oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve varsa sorularınızı hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version