Sony: PlayStation 5 PS Tarihinin En İyisi Olacak!

Güvenmeli miyiz?

PlayStation 5

Sony Interactive Entertainment, yeni nesil konsol PlayStation 5 hakkında oldukça iddialı konuştu. Yapılan açıklamaya göre PlayStation 5, PlayStation tarihinin en iyisi olacak. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 İlk Reklam Videosu


Sony’nin PlayStation 5’e Güveni Tam

SIE Kıdemli Vekil Başkanı ve Küresel Pazarlama Başkanı Eric Lempel, Games Industry ile bir röportaj gerçekleştirdi. PlayStation 5 ve oyunları hakkında önemli açıklamalar yapan Lempel, röportajda iddialı sözlere de yer vererek herkesi heyecanlandırdı. Lempel’in o sözlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

“PlayStation 5’in oyuncuları fazlasıyla tatmin edeceği düşüncesindeyim. Cihazın çıkışıyla beraber kullanıcılara sunacağı içerikler heyecan verici. Birinci ve üçüncü parti stüdyolarımızla, PlayStation tarihinde gördüğümüz en iyi oyun listesini oyuncularımıza sunacağız. Bu projelerin bazılarını geçtiğimiz aylarda tanıttık. Daha fazlası gelecek aylarda gerçekleştirilecek etkinliklerde gösterilecek.”

Şimdiye kadar tanıtılan PlayStation 5 oyunlarına aşağıda yer alan listeden ulaşabilirsiniz.

Birinci Parti:

Üçüncü Parti:

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak.

Konsolun 4K desteği vereceğini de gönül rahatlığı ile dile getirebiliriz. Peki ya geriye uyumluluk? Konsolun ilk çıkışına özel olarak 400+ PS4 oyununun oynanabilir olacak. Bu kapsamda cihazın geriye uyumluluk desteğine sahip olacağını belirtebiliriz. PlayStation 5 38 cm boyu ile son yılların en uzun konsolu olacak ve aynı zamanda gelmiş geçmiş en ağır konsollardan biri olacak. PlayStation 5’in ağırlığı 4.78 kg olarak listelenmiş durumda.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın. 

Exit mobile version