Sony PlayStation 5 Etkinliği (Canlı Anlatım)

Sony PlayStation 5 Etkinliği

Sony bugün düzenleyeceği etkinlikle birlikte PlayStation 5 hakkında daha fazla detayı açığa çıkaracak. Eğer siz de yeni nesil konsolu bekleyenlerdenseniz Sony PlayStation 5 etkinliği sitemiz üzerinden canlı anlatım yolu ile paylaşılacak.


İlginizi Çekebilir: Sony PlayStation 5’i Beklemek için 5 Neden!


Sony PlayStation 5 Etkinliği (Canlı Takip)

PlayStation 5’in baş sistem mimarı Mark Cerny, PS5’in sistem mimarisi hakkında detaylı bilgiler verip, oyuncuların geleceğini nasıl şekillendireceğini anlatacak. PlayStation Blog üzerinden çevrim içi olarak yayınlanacak bu etkinliği herkes takip edebilecek.

Eğer ufak detaylar için saatlerce ekran başında kalmak istemiyorsanız veya yeteri kadar iyi bir İngilizce’ye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız iyi haber şu ki, bu sayfadan etkinliği Türkçe anlatım yolu ile yazılı bir şekilde takip edebilirsiniz. Bunlara ek olarak açıklanan her detay için kendi fikirlerimizi ve analizleri de sizlere sunacağız.

Microsoft’un Xbox Series X hakkında pek çok bilgi yayınlamasına yanıt olarak Sony’nin PlayStation 5 hakkında daha fazla bilgi ile karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Ancak tasarımın ya da çıkacak oyunların açıklanmasını bu aşamada beklemek yanlış olur.

Önceki etkinliklere baktığımızda şirket, konsolların tasarımını yıl sonuna kadar saklama eğilimi gösterir ve bu da önümüzde birkaç ay daha olduğunu işaret ediyor.

PlayStation 5 Tanıtımı Canlı Yayını

Mark Cerny daha önce yaptığı açıklamalarda tanıtımın fuarda olacağını açıklamıştı; ancak koronavirüs salgını sebebiyle tanıtım canlı yayına taşındı. Canlı yayını ise direkt olarak YouTube üzerinden takip edebilirsiniz.

Canlı Anlatım

15:20 – 17 Mart’ta öğleden sonra resmi sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinde açıklama yapan Sony Türkiye, PS5 üzerine kurulu yeni bir etkinliğin duyurusunu gerçekleştirdi. Etkinlik, 18 Mart 19’00 (TSİ) civarlarında çevrim içi kanallar üzerinden yayınlanacak.

16.30 – PlayStation konsollarına özel oyunlar üreten Santa Monica Studios, LinkedIn üzerinden yayınladığı yeni iş ilanında, PS5’e dair ilk ipucunu verdi. Stüdyonun iş ilanında yeni konsol, “dünyanın en hızlısı” olarak tanımlandı. Microsoft’un açıklamasından sonra kullanılan “en hızlı” ibaresi, heyecan uyandırdı.

17.38 – Ünlü oyun mecralarından Kotaku’nun editörlerinden Jason Schreier, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: “PS5’in ne kadar TFLOPS’u olacağını bilmiyorum ama sektörden birçok geliştirici konsolu ‘son 20 yılın en heyecan verici cihazı olarak’ tanımladı.”

19:00 – Etkinlik başladı. Burada belirtilecek tüm bilgileri yorumlarımızla birlikte sizlere aktaracağız.

19:03 – Mark Cerny konuşmanın oyunlarla değil, konsolun donanımı ile ilgili olacağını belirtti.

19:10 – 1 GB boyutunda veri yüklemek ne kadar sürer? PlayStation 4’te 20 saniye, PlayStation 5’te ise (SSD yardımı ile) saniyenin çeyreği kadar sürdü.

19:11 – Cerny’e göre SSD, oyun geliştiricilerine özgürlük veriyor. Bunun, konsola dahil edilmesinin birincil nedeni olarak belirtildi.

19:14 – SSD’ler yalnızca hızlı yüklenmeye değil, daha büyük dünyalara da imkan sunuyor. Geliştiriciler kısıtlamalar nedeniyle küçük dünyalar yaratmak zorunda kalmıyor.

19:17 – Oyun akışı ve yüklemesi 100 kat daha hızlı olacak. Bu örneğin büyük açık dünya oyunlarında hızlı seyahat sürelerini azaltacak. (İşte oyun bilgisayarı kadar güçlü bir makine)

19:22 – PlayStation 5’te yer alan SSD, 5,5 GB/s hıza sahip. Buna ek olarak HDD ile desteklenebilir.

19:27 – Geriye uyumluluk GPU mimarisi aracılığı ile bir şekilde desteklenecek. Daha fazla detay duymayı bekliyoruz.

19:33 – PS4 oyunları GPU’da yerel olarak desteklenecek. En iyi 100 oyun lansman sırasında oynanabilir olacak. (Bu çok spesifik bir özellik, konferans sonrasında analiz etmeye çalışacağız.)

19:37 – PlayStation 5 çalışma stili olarak bilgisayarlara benzerlik gösterecek. Örneğin işlemcinin saat hızı talebe ve sıcaklığa bağlı olarak düzenlenebilecek.

19:41 – Sıra 3D ses teknolojisinde.

19:43 – Yeni konsolda harika ve sürükleyici ses hedeflendi. Bu ses, konsolun kendisinde olacak ve çevre birimine ihtiyaç duymayacak.

19:50 – Yeni ses teknolojisinin detaylarından, bu teknolojinin uyumlu olduğu platformlardan bahsediliyor. Buna göre kulaklıklar şu an bu ses deneyimine hazır.

19:55 – Etkinlik sona erdi. Oyun yok, özellik yok, tasarım yok. Buna karşın epey fazla özellik var.


Etkinlik sırasında toplanan bilgiler aracılığıyla derlenen teknik özellikler listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki siz bu etkinlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Umduğunuzu elde edebildiniz mi?

Exit mobile version