Sony’den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Açıklaması!

Ekim iddialarına Sony'den cevap geldi.

PlayStation 5 çıkış tarihi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sony henüz yeni nesil konsolu göstereceği tarihi resmi olarak açıklamazken, Rikunabi sitesi üzerinde Sony Interactive Entertainment adına açılan bir iş ilanı PlayStation 5’in Ekim ayında çıkış yapacağını açığa çıkardı. Ekim iddialarının yayılmasıyla da Sony’den beklenen açıklama geldi. Peki PlayStation 5 çıkış tarihi ne? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation Store Gizli Değerler İndirimleri Başladı


PlayStation 5 Ekim’de mi Gelecek?

Yeni konsollara dair bilgilerin yavaş yavaş gelmeye başladığı şu günlerde, Rikunabi sitesi üzerinde Sony Interactive Entertainment adına açılan bir iş ilanı PlayStation 5’in Ekim ayında çıkış yapacağını açığa çıkardı. Mart ayında düzenlediği toplantı ile PS5 teknik özellikleri paylaşımını yapan şirket, ardından DualSense özellikleri açıklaması ile karşımıza çıkmıştı.

Teknik özellikler açıklanırken, sadece donanımsal detaylardan bahsedilmiş, konsolun kendisi dahi gösterilmemişti. Peki ortaya çıkan Ekim detayı ne kadar gerçeği yansıtıyor?

Famitsu’ya açıklama yapan Sony Interactive Entertainment temsilcisi iş ilanında belirtilen çıkış aralığının bir hata olduğunu doğrulandı. Sony, PlayStation 5’in çıkış tarihi hakkında şimdilik sadece tatil sezonu açıklaması yapmakla yetindi. Tatil sezonu ise Kasım ayının sonları ve Ocak ayının başları arasını kapsamakta.

PlayStation 5 Çıkış TarihiBöylelikle Ekim iddialarına da yetkililer son noktayı koymuş oldu. PlayStation 5’in teknik detaylarını merak eden takipçilerimiz aşağıdan cihazın tüm özelliklerine ulaşabilirler.

PS5 Teknik Detaylar

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak.

Bu bant genişliği sayesinde oyunculara zaman kazandıracak olan konsol daha rahat bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Özellikle yüklenme ekranları sorun olmaktan artık çıkacak. Cihazın yama ve download içermemesi de gelen detaylar arasında yer alıyor. 8 çekirdekli AMD Zen 2 yonga seti ile gelecek olan cihaz, 3D ses sistemini de bizlerin beğenisine sunacak.

Son olarak PlayStation 5, PlayStation 4’e oranla 20 kat daha hızlı. Oyunlar PlayStation 4’e oranla daha hızlı çalışacak ve sistem takılmaları, çökmeleri yaşatmayacak oyunculara. PlayStation 5, bir ertelenme yaşanmazsa 2020’nin sonlarına doğru bizlerle olacak.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 DualSense Özellikleri


Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version