Sony PlayStation 4 Kasma Sorunu Çözümü (Rehber)

PS4 kasma sorunu nasıl çözülür?

Sony tarafından 2013 yılında tanıtılan ve neredeyse yedi yaşında olan PlayStation 4 bir bakıma oldukça eski donanımlara sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Tabii hem yaşı hem de kullanım süresi bakımından bazı sorunlarla karşılaşmanızın mümkün olduğu bu oyun konsolunda zaman zaman bazı takılma ve kasma sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Peki Sony PlayStation 4 kasma sorunu nasıl çözülür? İşte PS4 kasma sorunu için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler!


İlginizi Çekebilir: DualShock 4 Bağlantı Sorunu Çözümü


Evde kaldığımız şu sıralarda vakit geçirebilmek adına çeşitli yöntemler arıyoruz ve oyun konsolları, can sıkıntımızı giderebilmek adına güzel bir tercih olabilir. Buna karşın pek çok PlayStation 4 sahibi, cihazının hangi nesil olduğuna bakmaksızın (ilk nesil, mat kasa ya da slim) arayüzde ve menülerde kasma sorunundan şikayet ediyor.

Peki eğer siz de bu sorundan şikayetçi iseniz ve bunun için bir çözüm yolu arıyorsanız neler yapabilirsiniz? Bu sorunu ortadan kaldırabilecek bazı tavsiyeleri sizler için derledik. Bunların her birini tek tek deneme şansınız olsa da daha başarılı ve etkin sonuçlar elde edebilmeniz adına hepsini aynı şekilde uygulamanızı tavsiye ederim.

Sony PlayStation 4 Kasma Sorunu Nasıl Çözülür?

Sony PlayStation 4 Kasma Sorunu

1- Kullandığınız Temayı Değiştirin

PlayStation 4 üzerinde kullandığınız bazı temalar sistemi olması gerektiğinden daha fazla şekilde zorluyor olabilir. Bunun için kullandığınız temayı değiştirip bir süre için herhangi bir değişikliğin yaşanıp yaşanmadığını gözlemleyin. Bu noktada ön yüklü gelen ilk temayı kullanmayı düşünebilirsiniz.

2- Gereksiz Bildirimleri Temizleyin

Eğer cihazınızda okunmuş ya da okunmamış şekilde çok yüksek sayıda mesaj ve bildirim varsa bunları silmeyi düşünebilirsiniz. Fazla sayıda mesaj ve bildirim, sisteminizin daha ağır çalışmasına yol açacaktır.

3- Ana Ekrandaki Ögeleri Azaltın

Her şeye ek olarak ana ekranda yer alan fazla sayıda öge, bir noktada performansın en büyük düşmanlarından birisi olabilir. Bunun için ana ekranda gösterilen içerik sayısında bazı kısıtlamalara gitmeniz oldukça iyi bir adım olabilir. Bunu, ayarlardaki sistem menüsü seçeneklerinde bulabilirsiniz. Söz konusu ayarda değişiklik yapmak ana ekrana her gittiğinizde yüklenmesi gereken ögelerin sayısını azaltacağı için daha hızlı bir deneyim sunacaktır.

4- Arka Plandaki Uygulamaları Kapatın

Bir uygulamayı ya da oyunu çıkış yaptıktan sonra tamamen kapatıp kapatmadığınızı kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulamaların yer alması sistemin gerektiğinden çok daha fazla zorlanmasına yol açacaktır. Bu nedenle bir uygulamayı kullanmayı bıraktıktan sonra arka planda da çalışmadığından emin olun.

5- Depolama Alanında Boş Yer Açın

Cihazınızda yer alan sabit disk yüzde 95 oranında dolu olduğunda performans yüzde 50 oranında çok keskin bir kayıp yaşayabilir. Her şekilde cihazınızda en az 50 GB eğer mümkün ise 100 GB boş alan bulunması performans açısından önemli olacaktır. Yer açabilmek adına kullanmadığınız uygulamaları ya da artık oynamadığınız oyunları silmeyi düşünebilirsiniz.

6- Yeni Bir Depolama Birimi Satın Alın

Bu noktada söz konusu adımların hepsini dikkate aldığınızı, belirli bir süre için deneyip gözlemlediğinizi ancak herhangi bir sonuca ulaşamadığınızı göz önüne alıyorum ve tüm bunlara karşın üstesinden gelemediğiniz performans sorununu nasıl çözebileceğinize yönelik yeni bir tavsiyeyi sizlere sunuyorum: Yeni bir disk. Hem daha hızlı hem de daha geniş bir sabit disk alarak cihazınızın çok daha performanslı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.


Eğer tüm adımlara rağmen cihazınızda yaşanan sorunun üstesinden gelemiyorsanız, bir teknik servisten destek istemeniz oldukça mantıklı bir adım olacaktır. Bu noktada sorun, donanımsal bir arızadan kaynaklanıyor olabilir ve bunun çözümü genellikle evden yapılamaz.

Peki siz bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz de benzer performans sorunları yaşıyor musunuz ve üstesinden gelebilmek adına neler yaptınız? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version