Sony PlayStation 4 Hala Alınır mı? – 2022

Almalı mı Beklemeli mi?

Sony PlayStation 4 Hala Alınır mı? Turuncu Levye

2020 yılına giriş yaptık ve bu yıl oyun gündemi tarafında çok önemli gelişmeler bekliyoruz. Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre PlayStation 5 ile bu sene içerisinde tanışacağımızı biliyoruz. Peki Sony PlayStation 4 halen alınır mı, yoksa PlayStation 5’i beklemek daha mı mantıklı? Hadi bu soruya yanıt arayalım.


Benzer İçerik: Sony, E3 2020 için Beklenmedik Bir Karar Aldı


Sony PlayStation 4 Hala Alınır mı?

Geçtiğimiz aylarda resmi bir duyuru yapan Sony, PlayStation 5 modelini doğrulamış ve bu sene satışa sunulacağını açıklamıştı. Bu süreçte PlayStation 5 ile ilgili pek çok sızıntı aldık.

Bildiğiniz üzere PlayStation 5 modelinde pek çok önemli gelişme bekleniyor. Özellikle performans tarafında dört kata yakın bir farkın olacağı iddialar arasında yer almakta. Bu anlamda daha güçlü ve hali ile daha hızlı bir konsol ile karşı karşıya kalacağız.

İsterseniz bu yeniliklerin bazılarına göz atalım.

Bunlardan ilki 3D Ses olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji ile birlikte oyun oynarken oldukça gerçekçi deneyimler edinmemiz mümkün olacak. Yani bir anlamda kendinizi oyunun içerisinde gibi hissedebileceksiniz.

Bir diğer özellik Titreşimli Adaftif Tetikleyici. Özellikle oyun içi geri bildirimlerde kontrolörle (bir diğer ismi ile DualShock ile) daha gerçekçi dönüşler almanız mümkün olacak. Fark ettiğimiz üzere her iki özelilk de temel olarak oyun deneyimini artırmak üzere tasarlanmış durumda.

Bununla birlikte Ultra Hızlı SSD cihazın içerisinde yer alacak. Bu özellikle geliştiriciler için oldukça önemli bir avantaj. Oyuncular için de daha hızlı yüklenme süresi ve mekanlar arası geçişte daha efektif bir sunum anlamına geliyor. Ayrıca Donanım Tabanlı Işın İzleme de açıklananan teknolojiler arasında yer alıyor.

Son olarak Ultra HD Blu-Ray desteği de resmi olarak açıklanan detaylar arasında bulunuyor. Bu da yüksek kaliteli oyunların hedeflendiğini açık bir şekilde bizlere göstermiş oluyor.

Üstte paylaştığımız özellikler şirket yetkilileri tarafından açıklanan ve resmi olarak doğrulanan özellikler. Bununla birlikte merak edilen pek çok detay var ki bunlara sızıntılar ölçüsünde bakabiliyoruz.

İşlemci: AMD Ryzen (üçüncü nesil) 7nm Zen2 mikromimarisinde 3.2 GHz 8 çekirdek / 16 izlek

Grafik İşlemci: Radeon Navi – 8K grafik desteği ve 14.6 teraflops hesaplama gücü

Bellek: Toplam 24 GB (20 GB GDDR6 – 880 GB/S) ve (4 GB DDR4 işletim sistemi için)

Depolama: 2 TB Ultra Hızlı SSD


Göz Atın: Sony PlayStation 5 (PS5) Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2020


Bunun beraberinde daha kaliteli oyunlar, daha iyi grafikler, daha hızlı yüklenme süreleri gibi yenilikleri de görmüş olacağız.

Fiyat tarafına baktığımızda ise ağırlıklı iddialar 100 dolar civarında bir farkı işaret ediyor. Yani temel olarak çok yüksek bir fiyat farkı beklemiyoruz. Ancak yeni modelin satışa sunulması ile birlikte PlayStation 4 fiyatında bir düşüş bekleyebiliriz.

PlayStation 4’ün yaklaşık yedi senelik bir cihaz olduğunu göz önüne alırsak ileriye dönük çok iyi bir yatırım olmayabilir. Eğer fiyat konusunda bir sıkıntınız bulunmuyorsa yeni konsolu beklemenizi tavsiye ederim. Buna karşın fiyat tarafında bir sıkıntı yaşayacak olsanız dahi yeni konsolun çıkışı ile birlikte PlayStation 4’ü daha uygun fiyattan almanız mümkün olabilir.

Exit mobile version