Sony PC Oyuncularını Heyecanlandıracak Açıklamalarda Bulundu

Sıradakiler gelsin!

Önümüzdeki zaman zarfında PC platformuna gelecek olan PlayStation oyunlarında ciddi bir artış göreceğimizi söyleyebiliriz. Yakın bir zaman önce finansal konferansını gerçekleştirmiş olan Sony PC oyuncularını heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation İndirimler Gezegeni Kampanyası Başladı


Bildiğiniz gibi Sony Interactive Entertainment, birinci parti oyunlarını 2020 yılında Epic Games ve Steam mağazaları üzerinden PC oyuncuları ile de buluşturmaya başlamıştı. Ulaşılan kitlenin daha da büyümesiyle, elde edilen gelir anlamında da son derece olumlu gelişmeler yaşanmıştı. Diğer bir deyişle, hem firma hem de oyuncular kazanmıştı.

Sony PC Oyuncularına Sunacağı Oyunları Daha da Arttıracak

Aradan geçen zaman zarfında PlayStation markasının bu platformdaki ağırlığını da bir hayli arttırdığını görmüştük ve görünüşe göre bu ağırlık, önümüzdeki dönemde daha da artacak. Japon teknoloji devinin yönetim kurulu başkanı Hiroki Totoki, geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin finansal konferans sırasında yaptığı açıklamaları ile PC kanadındaki varlığını artırma konusundaki kararlılıklarının devam edeceğini söyledi.

Daha Fazla PlayStation Oyunu PC Platformuna da Gelecek!

2025 finansal yılı içerisinde yeni büyük birinci parti PlayStation oyunu görmeyeceğimiz söylenmişti. Ne var ki firmanın artık temel stratejilerinden biri haline gelen birinci parti oyunları daha fazla oyuncuya ulaştırmaya yönelik yatırımlar kapsamında yeni adımların geleceğine zaten şüphemiz yoktu. Totoki, birinci parti oyunlar ile yalnızca konsol satışlarını artırmayı hedeflemediklerini söyledi. Öyle ki, firma olarak diğer platformlardaki varlıklarını daha da genişletilmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi God of War, Horizon, Spider-Man, The Last of Us ve Uncharted oyunları halihazırda PC platformuna gelmişti. Yakın bir zaman önce Helldivers 2 de PlayStation 5 ve PC için satışa sunulmuştu. Bu da Totoki tarafından yapılan açıklama ile gayet bağdaşıyor. Bununla birlikte, birinci parti oyunları Epic Games ve Steam mağazaları üzerinden de sunmanın firmanın oyun departmanının elde ettiği geliri arttırmak için stratejik bir hamlesi olduğu söyleniyor.

Exit mobile version