Sony, Microsoft’un Stratejisiyle ilgili İlginç İddiada Bulundu

Sony bey ne yapıyorsunuz?

Sony, Microsoft ile ilgili olarak Nintendo şirketinin de kulaklarını çınlattığı ilginç bir iddiada bulundu. Görünüşe göre Japon teknoloji devi, olası bir şekilde Activision Blizzard satın alımı iptal olana kadar uykusuz geceler geçirmeye devam edecek. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty İçin Microsoft, Sony’ye Yeni Teklif Götürdü


Oldukça uzun bir zamandır Sony cephesinin korkulu rüyası haline gelen Activision Blizzard satın alımı ve bunu engelleme çabasını ile ilgili gelişmelerden sizi haberdar ediyoruz. Japon teknoloji devi bunu engellemek için hiçbir fırsatı kaçırmadığını bizler kadar siz de biliyorsunuz. Ne var ki son zamanlarda ipin ucu biraz daha kaçmış gibi görünüyor.

Yakın bir zaman önce Japon teknoloji devi, CMA (Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu) tarafına yirmi iki sayfalık bir savunmada bulundu. Ağırlıklı olarak Call of Duty ve Activision Blizzard satın alımının yaratacağı zarara odaklanılan dokümanda Nintendo şirketinin de kulağının çınlatıldığı ilginç bir iddiada bulunulmuş.

warzone-2

Sony, Microsoft’un Kendisini Nintendo’ya Çevirmeyi İstediğini İddia Etti!

Sony tarafından sıkı sıkıya savunulan iddiayla, Microsoft tarafından farklı bir Nintendo modeli örnek gösterilerek PlayStation tarafının etkin bir rekabet için Call of Duty serisine ihtiyacının olmadığını söylediği öne sürülmüş. Dahası ise bunun Amerika menşeli yazılım devinin gerçek stratejisi olduğunu ve kendilerinin Nintendo gibi olmasını ve Xbox için daha az etkin bir rakip olmasının istendiğini de sözlerine ekliyor. Bunu da “Microsoft bizi 18 dereceli nişancı oyunu pazarında görmek istemiyor.” cümlesi ile destekliyor.

Dokümanın devamında, Activision Blizzard satın alımı sonrasında, çoğu kullanıcının PlayStation platformunu terk edeceğini, Xbox konsollarının ve oyunlarının fiyatlarının artacağını ve bağımsız geliştiricilerin de bu süreçte büyük zarar göreceğine de dikkat çekilmiş.

Satın alımın ayrıca PlayStation 6 konsolunun çıkış zamanını da etkileyeceğinden bahsedilmiş. Öyle ki, Microsoft tarafının Activision oyunlarını 2027 yılına kadar PlayStation konsollarında tutma tekfilinde bulunduğuna değinilmiş. Sony, eğer zamanlama doğru çıkar ise, PlayStation 6 Call of Duty ve diğer önemli Activision oyunlarından yoksun olarak çıkışını gerçekleştirmek zorunda kalacak ve böylesi bir durumda da insanların konsol tercihinin etkilenmesi ile pazardaki rekabet azalacak diyor. Her ne kadar çıkış aralığıyla ilgili kısmın üzeri çizilmiş olsa da, tahminler yeni nesil konsolun 2027 yılı sonrasına sarkacağı yönünde.

Exit mobile version