Sony Jade Raymond’ın Haven Stüdyosunu Satın Aldı!

PlayStation Studios ailesi genişlemeye devam ediyor!

Sony Jade Raymond'ın Haven Stüdyosunu Satın Aldı!

Bungie sonrasında, PlayStation Studios ailesine bir katılım daha gerçekleşti. Sony Jade Raymond’ın Haven stüdyosunu satın aldığını resmi olarak duyurdu. Gelişmenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Bungie Stüdyosunu Satın Aldı!


Son dönemde Microsoft ve Tencent satın alımlar ile daha çok ön plandalar, ama oyun sektöründeki diğer büyük şirketler de benzer haberler ile gündeme geliyorlar. Sony Interactive Entertainment, bunlardan bir tanesi. Bildiğiniz gibi Japon teknoloji devi son olarak Bungie stüdyosunu satın almıştı. Bu satın alımdan birkaç hafta sonra, Haven Studios da PlayStation Studios ailesine katılımda bulundu.

Haven Studios, aşında birçoğumuzun yakından tanıdığı isim Jade Raymond tarafından Montreal şehrinde kurulmuştu. Raymond ismini ilk olarak Assassin’s Creed serisi ile duyurmuş olsa da, kariyerine Sony bünyesinde başlamıştı.

Kariyeri boyunca yolu, Electronic Arts, Ubisoft Montreal, EA Motive Studios ve Stadia Games stüdyolarından geçmiş olan ünlü ismin Google şirketinin oyun stüdyosunu kapatmasından sonra ne yapacağı merak edilir iken, geçtiğimiz yılın Mart ayı içerisinde Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan yatırım ile kurulan Haven Studios duyurusu ile karşımıza çıkmıştı.

Sony Jade Raymond’ın Haven Stüdyosunu Bünyesine Kattı

Yıllar boyunca birlikte çalıştığı yetenekli isimlerle bir araya gelerek oyunlara odaklanmak üzere bu stüdyoyu kurduklarını ve oyuncuları memnun edecek deneyimler sunmak için yola çıktıklarını söyleyen Raymond’ın stüdyosu, bugün yapılan duyuru ile artık PlayStation Studios ailesinin resmi olarak bir parçası oldu.

PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst tarafından US PlayStation Blog sayfası üzerinden yapılan açıklamaya göre, Sony Interactive Entertainment ile Have Studios bünyesindeki ekibin çalışmaları 2021 yılının başlarından itibaren başlamış. Stüdyonun oyuncuları bir araya getirecek olan modern çok oyunculu deneyim yaratma vizyonundan etkilendiklerini söyleyen Hulst, iddialı bir proje ile karşımıza çıkmaları konusunda yaratıcılıklarına ve teknik uzmanlıklarına güvenlerinin tam olduğunu ve PlayStation için geliştirdikleri yeni ve özgün bir fikri mülkiyet için yatırım yapmaktan dolayı da heyecanlı olduklarını da sözlerine ekliyor.

Bakalım Montreal merkezli stüdyonun karşımıza çıkartacağı ilk oyun nasıl bir şey olacak? Gelişmeleri büyük bir merakla takipte olacağız.

Exit mobile version