Sony Gelişmiş PlayStation 5 Kontrolcüsü Duyurmaya Hazırlanıyor

Resmi duyurunun yakın olduğu söyleniyor...

Tom Henderson tarafından aktarılana göre, Sony gelişmiş PlayStation 5 kontrolcüsü duyurmaya hazırlanıyor. Özelleştirilebilir olacağı söylenen kontrolcü ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: State of Play Yayını Sırasında Gösterilenler (3 Haziran)


DualSense, hiç şüphesiz ki PlayStation 5 konsolunun en dikkat çeken yönlerinden birisi. Dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile oyunların biraz daha gerçekçi hale getirildiği bu kol, görünüşe göre farklı bir versiyon ile daha da gelişmiş hale getirilecek.

Kojima Productions bünyesine geliştirilmekte olan Xbox oyunu ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmiş olan Tom Henderson, Try Hard Guides üzerinden yayınladığı yeni makalesinde ilginç bir gelişmeye imza attı.

Sony Gelişmiş PlayStation 5 DS

Sony Gelişmiş PlayStation 5 Kontrolcüsü Hazırlığında

Söylediğine göre Henderson, bahsi geçen ve Pro Controller olarak nitelendirilen yeni kontrolcünün ilk örneğini görme fırsatı bulmuş. Her ne kadar görüntüleri paylaşamamış olsa da, makalesinin içeriğinde detayları paylaşmaktan geri durmamış.

Önümüzdeki haftalarda tanıtılacağı söylenen, kod adı Hunt ve tasarımı DualSense ile büyük ölçüde aynı olan bu yeni kontrol kolunun en belirgin özelliklerinden birisinin, analog çubukları ve bileşenlerini çıkartmanıza olanak tanıyacak olan düğmeler. Bununla genel olarak yaşanan drift sorununun da önüne geçilebileceği söyleniyor. Öte yandan, aynı şekilde tetikleyici tamponların ve sırt tuşlarının çıkartılabilecekmiş.

Makalede dikkat çeken bir diğer detay ise, kolun elde daha rahat tutulabilmesi için kavrayıcıların olacağı. Bu da aynı şekilde analog çubuklar, tetikleyici tamponları ve sırt tuşları gibi çıkartılabilir olacakmış.

Görünüşe göre Sony, bizlere özelleştirilebilir bir PlayStation 5 kontrol kolu sunmaya hazırlanıyor. Şimdilik bu kolun ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor olsa da, fazla uzak bir tarihte olmayabileceği söyleniyor.

Exit mobile version