Sony Bluepoint Games Stüdyosunu Satın Aldı!

Geliştirici, özgün bir yapım üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Sony Bluepoint Games Stüdyosunu Satın Aldı!

Bugün yaşanan yeni bir gelişme ile Sony Bluepoint Games stüdyosunu satın aldığını duyurdu. Geçmişte birbirinden kaliteli uyarlamalara ve yeniden yapımlara imza atmış olan geliştirici, artık Sony’nin kanatları altında uçacak.


İlginizi Çekebilir: Uncharted Oyunları PC ve PS5 için Geliyor


Bildiğiniz gibi Microsoft ile Sony arasında, kısmen bir geliştirici stüdyo satın alma yarışı var. Her ne kadar yazılım devi bu konuda daha ön planda olsa da, Japon teknoloji devi de önemli stüdyoları bünyesine katmaya devam ediyor. Housemarque ve Insomniac Games satın alımlarına ek olarak Epic Games şirketine büyük miktarda yatırım yapan Sony, şimdi de oyun tarafı için güçlü bir stüdyoyu daha bünyesine kattı. Sony Bluepoint Games stüdyosunu satın aldığını duyurdu.

2006 yılında kurulmuş olan stüdyo, her ne kadar Shadow of the Colossus ve Demon’s Souls gibi başarılı yeniden yapım oyunlar ile ün salmış olsa da, PlayStation All-Stars Battle Royale, farklı tatlar sunan Blast Factor ve Flower, God of War Collection, ICO & Shadow of the Colossus Collection, Metal Gear Solid HD Collection, Uncharted: The Nathan Drake Collection ve Gravity Rush Remastered ile de karşımıza çıkmış ve övgüler almıştı.

Sony Bluepoint Games Stüdyosunu Bünyesine Kattı!

Aslında bakarsanız bu gelişme, Returnal geliştiricisinin satın alımının gerçekleştiği gün PlayStation Japonya Twitter hesabından ‘yanlışlık’ eseri paylaşılmış ama çok geçmeden silinmişti. Ne var ki eli çabuk kullanıcıların gözünden kaçmamıştı. Amerika menşeli stüdyo ise, bu durumu açık kapı kafalarda soru işareti bırakırcasına yalanlamıştı. Bugün ise beklenen duyuru, PlayStation Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirildi.

PlayStation Studios başkanı Herman Hulst, Bluepoint Games stüdyosunun en yüksek kalitedeki uyarlama ve yeniden yapım projelerine ve her projede de görsellik ve oynanış anlamında çizgiyi hep bir adım öteye taşıma dikkat çekerken, dünya inşa etme ve karakter yaratma konusundaki engin tecrübelerinin sıradaki PlayStation Studios yapımları için büyük bir artı olacağını da sözlerine ekledi.

Bluepoint Games başkanı Marco Thrush ise yayınladığı bildiride, PlayStation ailesinin bir parçası olmanın kalite çizgisini çok daha ileri taşımak ve topluluk için daha etkileyici deneyimler yaratabilmek için ekibi daha da güçlendireceğini söyledi.

Öte yandan IGN’ye yaptığı açıklama ile Thrush, stüdyo olarak bir uyarlamanın veya yeniden yapımın aksine özgün bir yapım üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Ne var ki şimdilik bu yapım hakkında herhangi bir detay veya ipucu verilmiş değil.

Exit mobile version