Sony’den Birinci Parti Oyunlar İçin PS Plus Açıklaması

Üzdü...

Sony'den Birinci Parti Oyunlar İçin PS Plus Açıklaması

Games Industry tarafından yapılan röportajda, Sony‘den birinci parti oyunlar için yapılan açıklama ile ilk günden PlayStation Plus servisine getirme konusunda fikirlerinin değişmediği yönünde bir yorum geldi. Görünüşe göre, mevcut stratejiye ileriye dönük olarak devam edilecekmiş. Bunun kendileri için büyük avantaj sağladığını söylüyorlar.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Extra Haziran 2023 Oyunları Açıklandı


Bildiğiniz gibi Sony Interactive Entertainment, geçtiğimiz yıl içerisinde PlayStation Plus servisini bütünüyle yenilemişti. Üç farklı planın sunuluyor ve her planın da kendisine özgü avantajı bulunuyor. Bu haliyle Game Pass için ciddi bir rakip haline gelen serviste, birinci parti oyunların da ilk günden eklenip eklenmeyeceği merak edilmişti.

Konu hakkında ilk zamanlarda açıklama yapmış olan Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, birinci parti oyunların ilk günden oyun kataloğuna eklenmesinin stüdyolarına olumsuz yönde etki edeceğini söyleyerek müjdeli bir haber verememişti. Görünüşe göre Sony Interactive Entertainment, bu tutumunu kalıcı olarak sürdürmeye devam edecek.

Sony’den Birinci Parti Oyunlar İçin PS Plus Açıklaması

Games Industry tarafından yapılan röportajda konuşan Küresel Servisler, Küresel Satışlar ve İş Operasyonları Başkan Yardımcısı Nick Maguire, oyunları yaşam döngülerinde bir süre sonra servise eklemenin kendileri için avantajlı olduğunu söyledi. Çıkışlarından en erken bir yıl ve en geç de iki yıl sonra ekleyerek, yeni tüketicilere ulaşabiliyorlarmış.

“Tüketicilerin o oyunlar için heyecan duyduklarını ve servise katıldıklarını görüyoruz. Bizim için, bu işe yarıyor. Ara sıra Stray gibi ilk günden yatırım yapmak gibi fırsat olacak ve zamanı geldiğinde de bunu değerlendireceğiz. Ama bizim için, platforma çıkan birinci parti oyunları ilk anda servisin dışında tutmak işe yarıyor ve ileriye dönük olarak stratejimize devam edeceğiz.”

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Her şeye rağmen birinci parti PlayStation oyunları ilk günden PlayStation Plus servisine eklenmeli mi, yoksa mevcut stratejide devam mı edilmeli? Düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version