Sony, Stüdyolara Agresif Yatırımlar Yapacak!

PlayStation kullanıcılarının özel oyunlara yönelik avantajları, önümüzdeki yıllarda da baskın bir şekilde sürecek gibi gözüküyor. Sony, her üç ayda bir düzenlediği yatırımcı konferansı sırasında, PlayStation’ın birinci taraf stüdyolarına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.


Benzer İçerik: PS Plus Mayıs 2021 Oyunları Belli Oldu!


Sony, Birinci Parti Stüdyolara Ağırlık Vermeye Devam Edecek!

Finans Müdürü Hiroki Totoki tarafından yapılan açıklamalarda öncelikli olarak yeni nesil oyun konsoluna değinildi. PlayStation 5’in yüksek arzından kaynaklanan stok sorunlarının bu yıl boyunca devam etmesinin beklendiğini açıklayan Hiroki, özellikle yarı iletkenlerdeki arz sorunlarının bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Bununla birlikte mevcut hedef, PlayStation 4’ün ikinci mali yılında sevk ettiği 14.8 milyon birimi aşmak olarak açıklandı. Şirket, bu hedefe ulaşabilmek adına çabalamaya ve özellikle arz tarafındaki sorunları çözmeye çalışacağını vurguladı.

Sony PlayStation 5 (PS5) Fiyatı

Bunun ardından oyuncuların, oyun süresine değinildi. PlayStation kullanıcılarının toplam oyun süresi Mart 2021’de, aynı yılın bir önceki dönemine kıyasla yüzde 20 oranında artış gösterdi. Sony, yüksek etkileşim ve oyun süresinin mevcut mali yıl boyunca devam etmesini bekliyor.

Son olarak şirket, birinci taraf stüdyoların kapasitesini desteklemek adına personel bütçesini 20 milyar Yen artırmayı planlıyor. Bu da yaklaşık olarak 183,5 milyon dolar civarında bir bütçe artışına denk geliyor. Konferans sırasında birinci taraf stüdyolara ‘agresif şekilde yatırım yapılacağı’ da vurgulandı.


Tüm bu açıklamalarla birlikte şirketin mevcut yıl içerisindeki planlarını daha kapsamlı bir şekilde öğrenmiş olduk. Peki siz şirketin açıkladığı bu politikalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version