Sony, Activision Blizzard Satın Alımını Engellemeye Çalışıyor

En büyük endişe, Call of Duty serisi...

Sony, Activision Blizzard satın alımını engellemek için yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor. SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, bu defa doğrudan kaynağa yöneldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation’ın Call of Duty Endişesi Devam Ediyor


Microsoft cephesinin Activision Blizzard satın alımı süreci halen devam ediyor. Henüz FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ve CMA (Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu) taraflarından bir onay çıkmış değil ve her şeyin yolunda gitmesi durumunda, önümüzdeki yaz mevsiminde işlem tamamlanmış olacak.

Diğer yandan, rakibi Japon teknoloji devinin endişesi ise halen geçmiş değil. Son zamanlarda, bu konu yüzünden Microsoft ile Sony arasında sinirler bir hayli gerilmişti. Her ne kadar Amerika menşeli yazılım devi tarafından bilhassa Call of Duty serisinin platforma özel olmayacağı sayısız kez belirtilmiş olsa da, henüz ikna konusunda bir sonuca varılamadı.

Son olarak, SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan da devreye girmiş ve endişesini dile getirmişti. Bu noktada, daha önceden Microsoft başkanı Brad Smith ve Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından önümüzdeki birkaç yıl boyunca PlayStation konsollarına da gelmeye devam edeceği söylenmiş olsa da, Ryan bahsi geçen anlaşmanın PlayStation kullanıcılarının platformdaki en üst kalitede Call of Duty deneyimi yaşama yetisini olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyor.

Call-of-Duty-Oyunlari-Game-Passe-Gelecek-Mi-Microsoft-Acikladi

Sony, Activision Blizzard Satın Alımının Peşine Düştü

Söz konusu bu durum karşısında bir adım daha atmaya karar veren SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, Dealreporter tarafından aktarılana göre Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmek ve Activision Blizzard satın alımını engellemek için Brüksel şehrine uçakla seyahat etmiş. Engellemenin gerekçesi ise tahmin edebileceğiniz gibi Call of Duty.

Amerika menşeli yayıncı ile imzalanan özel bir anlaşma kapsamında, neredeyse on yıllık bir süre boyunca çıkan her oyunun açık beta testlerine PlayStation konsollarında erken erişim ve özel içerik avantajı sağlanıyordu. Bildiğiniz gibi başlarda beta testleri PC ve Xbox konsollarına bir ay kadar sonra gelir iken, bu süre artık bir haftaya inmişti. Bununla birlikte Spec Ops Survival ve Zombies Onslaught gibi modlar da yeni oyunun çıkışından itibaren bir yıl süreyle PlayStation konsollarına özel oluyordu.

Avrupa Birliği’nin Activision Blizzard satın alımı için karar vermesi gereken son tarih 8 Kasım 2022. Yani önümüzde hemen hemen bir aylık bir süre kaldı. Eğer daha fazla inceleme yapmaya ihtiyaç duyarlar ise, bu tarih ileriye atılacak.

Exit mobile version