Sony Açıkladı: Kaç PS4 Oyunu PS5’te Çalışacak?

"Ezici bir çoğunluk."

Sony PlayStation 5 Etkinliği Canlı Anlatım

Sony geçtiğimiz günlerde PlayStation 5 odaklı bir etkinlik düzenlemiş ve Mark Cerny bu etkinlikte yeni nesil konsolun geriye uyumluluğu hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştu. Peki PS5, kaç adet PlayStation 4 oyununu destekleyecek?


İlginizi Çekebilir: PS5 Özelliklerinde PC Toplasak Maliyeti Ne Olur?


‘Ezici Bir Çoğunluğu’

Mark Cerny etkinlik sırasında yaptığı açıklamada en popüler yüz PlayStation 4 oyunundan neredeyse hepsinin yeni nesil konsolun lansmanı sırasında hazır olacağını belirtmişti.

Bu açıklamadaki belirsizliğin ve iki gün süren kafa karışıklığının ardından açıklamalarda bulunan Sony, merak edilen bu konuya parmak bastı.

Şirket, cuma günü yaptığı açıklamada 4,000’in üstündeki PlayStation 4 oyundan ezici bir çoğunluğun yeni nesil konsola uyumlu olacağını vurguladı.

Sony, PlayStation 5’te yer alacak olan geriye uyumlulukla oynanacak oyunlarda daha kaliteli grafikler, daha yüksek ve daha stabil kare hızları görüleceğini de belirtti.

Sony’nin tam da bu noktada Microsoft’a kıyasla daha arka planda yer aldığı söylenebilir. Nitekim Xbox Series X, çıkışı ile birlikte dört nesil geriye uyumluluk sunacak. Bu da, oyuncuları çok daha memnun edecek bir detay.


Peki siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Mevcut durumda bu ikili arasında sizin tercihiniz hangi yönde olacak? Görüşlerinizi hemen aşağıdan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version