Sony 900 PlayStation Çalışanını İşten Çıkartıyor

Microsoft sonrasında şimdi de Sony...

Microsoft sonrasında, rakibi de işten çıkartma dalgasına kapıldı. Sony 900 PlayStation çalışanını işten çıkartıyor. Sektördeki kara bulutlar dağılmıyor. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: İşten Çıkartmalar Tam Gaz: Supermassive Games Küçülmeye Gitti


Bu sıkıntılı süreç, aslında 2023 yılında başlamıştı. Ancak 2024 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Zaten önceden, bu yılın işten çıkartmaların ve kepenk indirmelerin yılı olacağı söylenmişti ve hem oyun hem de teknoloji sektörlerinde etkilerini devamlı olarak görmeye devam ediyoruz.

Sony 900 PlayStation Çalışanını İşten Çıkartmak Durumunda Kaldı

Hatırlayacağınız üzere dün, Supermassive Games cephesindeki işten çıkartma paylaşımı ile ilgili gelişmeyi sizinle paylaşmıştık. Şimdi de Amerika, Japonya, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) ve APAC (Asya-Pasifik) bölgeleri kapsamında Sony 900 PlayStation çalışanını işten çıkartma hazırlığında ve bu, bordrolu çalışan sayısının % 8 kadarını kapsıyor.

Yaşanan gelişmenin ardından PlayStation başkanı Jim Ryan, “Yerel yasaya ve istişareye sürecine bağlı olarak, dünya genelindeki bordrolu çalışan sayımızı yaklaşık % 8 veya 900 kişi civarı azaltmaya başlama planını duyurmak gibi oldukça zorlu bir karar verdik.” dedi ve devam etti: “Stüdyolarımız dahil dünya genelindeki çalışanlarımız etkilendiler.”

Sony ve Activision Arasında Büyük Gerilim Yaşanabilir

Ryan tarafından yapılan açıklamaya bağlı olarak Firesprite, Guerrilla Games, Insomniac Games ve Naughty Dog dahil PlayStation Studios çatısı altındaki stüdyolar etkilenmiş iken, şirketin PlayStation VR oyunları geliştirmiş olan Birleşik Krallık merkezli London Studio da kepenk indirmek durumunda kaldı.

Bahsi geçen işten çıkartma gelişmesi, geçtiğimiz günlerde Japon teknoloji devinin hedef PS5 satışlarını tutturamamasının ardından geldi. Son çeyreğe ilişkin olarak yayınlanan raporda ayrıca 2025 finansal yılında büyük bir birinci parti oyunun satışa sunulmayacağını ve bu bağlamda aynı finansal yıldaki PS5 satış beklentisi 25 milyondan adetten 21 milyon adede düşürüldüğü de söylenmişti. Bu açıklamaların ardından, şirketin hisse bedeli 10 milyar Dolar değerinde kayıp yaşamıştı.

Exit mobile version