Sistem Tavsiyeleri: Şubat 2021

Şubat 2021 Sistem Tavsiyeleri ile Karşınızdayız!

Son dönemlerde yükselen kurun da etkisi ile birlikte oyuncu bilgisayarı almak her zamankinden daha zor hale geldi. Yine de umudunuzu yitirmeyin çünkü bazı uygun fiyatlı çözümler ile karşınızdayız. Sizin için derlediğimiz Sistem Tavsiyeleri: Şubat 2021 yazımızda üç farklı fiyat noktasından öne çıkan bazı sistemleri bir araya getirdik. Peki ama Şubat 2021 Sistem Tavsiyesi listemizde hangi bileşenler ve sistemler yer alıyor?


İlginizi Çekebilir: Bilgisayar Toplama Rehberi


Bugünlerde o kadar çok bilgisayar bileşeni var ki, neredeyse sınırsız bir kombinasyon imkanına sahipsiniz. Evet, bu iyi bir şey ancak aynı zamanda kafanızın gerçekten çok fazla karışmasına da neden olabilir.

Neyse ki sizler için modern trendleri takip ediyoruz ve bu sayede fiyatına değer bilgisayarlar toplayabilmek için nelere ihtiyacınız olduğuna yönelik bazı fikirlerimiz var.

Şubat 2021 Sistem Tavsiyeleri

Eğer modern oyunlar için uygun bir oyun bilgisayarı yaratmak istiyorsanız, bu listemizde üç farklı fiyat noktasından üç farklı sistem önerisi ile karşınızdayız. Her halükarda fiyatlar yüksek olabilir ancak unutmayın, bu liste ‘ucuz bir sisteme’ değil, ‘fiyatını hak eden bir sisteme’ odaklanacak.

Şubat 2021 Uygun Fiyatlı Sistem Tavsiyesi

5.000 TL bütçe ile oluşturduğumuz bu kombinasyonda AMD Ryzen 3 3100 işlemciden güç alan bir sistem derledik. Tabii ki fiyatın kısıtlı olması, SSD ve çift kanallı RAM gibi bazı detaylardan vazgeçmemize neden oldu ancak elimizde her halükarda 16 GB RAM bulunuyor. Buna ek olarak AMD Radeon RX 5500 XT de modern oyunların pek çoğunu 1080p çözünürlükte oynayabilmemize yardımcı olacaktır. Kalan 100 TL ile de bazı basit aksesuarları alabilirsiniz.

Şubat 2021 Orta Segment Sistem Tavsiyesi

8.000 TL bütçe ile oluşturduğumuz bu sistemin gücü AMD Ryzen 7 2700X tarafından karşılanıyor ve bu işlemci Nvidia GeForce GTX 2060 Ventus XS ile destekleniyor. Bu sefer çift kanallı toplam 16 GB RAM kullandık ve 1 TB HDD’nin yanına işletim sisteminizi kurabileceğiniz 120 GB kapasitesinde bir SSD ekledik.

Şubat 2021 Üst Segment Sistem Tavsiyeleri

16.000 TL bütçe ile oluşturduğumuz bu sistemde Intel Core i9 10900 ve Asus Nvidia GeForce Dual RTX 3070 bileşenlerini bir arada topladık. Ayrıca iki kanallı toplamda 24 GB RAM, 1 TB SSD ve 2 TB HDD de sistemin temel bileşenlerinden. Son olarak bu sistemde kasanın güç kaynağını 700W olarak güncelledik çünkü RTX 3070, birazcık buna ihtiyaç duyuyor.


İlgili İçerikler


Peki siz bu listemizde yer alan öneriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version