Sıradaki Üç Call of Duty Oyunu PlayStation için de Çıkacak

2024 yılının Call of Duty oyun ne olacak bakalım?

Sıradaki Üç Call of Duty Oyunu PlayStation için de Çıkacak

Yayınlanan yeni bir rapora göre, sıradaki üç Call of Duty oyunu PlayStation konsolları için de satışa sunulacak. Bloomberg tarafından yayınlanan rapor bir yandan yüreklere su serperken, bir yandan da kafalarda yeni soru işaretleri oluşturdu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yıllık Call of Duty Oyunu Programı Değişebilir


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Microsoft Activision Blizzard şirketini satın aldığını duyurarak, yılın ilk büyük bombasını patlatmıştı. Haberin duyulmasının ardından Activision hisselerinde yukarı yönlü büyük bir hareket yaşanırken, Sony hisseleri ise büyük ölçüde değer kaybetmişti.

Hal böyle iken Call of Duty serinin PlayStation konsollarındaki geleceği belirsizliğe düşmüştü. Çok geçmeden Japon teknoloji devi Microsoft cephesine çağrıda bulunarak, mevcut anlaşmalar kapsamında, Call of Duty serisinin Sony konsollarına gelmeye devam etmesini talep etmişti. Xbox patronu Phil Spencer ise oyuncu topluluklarını PlayStation konsollarından uzaklaştırmak gibi bir amaçlarının olmadığını dile getirerek, yüreklere su serpmişti.

Sıradaki Üç Call of Duty Oyunu PlayStation için de Gelecek!

Yakın bir zaman önce de Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, bu yıl çıkacak ve adının Call of Duty: Modern Warfare 2 olarak adlandırıldığı yeni oyun oluyor. Treyarch Studios tarafından geliştirilen ve biri Call of Duty: Warzone 2 olan iki yeni oyun da Sony ile Activision arasında Microsoft satın alımı öncesinde imzalanan anlaşmaya bağlı olarak PlayStation konsolları için de satışa sunulacak. Ne var ki anlaşmanın bitiminden sonra neyin olacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Bildiğiniz gibi Amerika menşeli yazılım devi, Bethesda Softworks ve Obsidian Entertainment tarafından yapılan anlaşmalara saygı göstermişti. Ne var ki yeni duyurulan oyunlar PC ve Xbox konsolları için geliştiriliyor. Haliyle 2024 yılı itibarıyla benzer bir durum Call of Duty serisi için de geçerli olabilir. Ancak Sony tarafından Microsoft ile anlaşmak için adım atılacağı da tahmin ediliyor.

Son olarak, Call of Duty: Warzone 2 için Tom Henderson tarafından aktarılan detaylara bakılırsa, ücretsiz Battle Royale oyununun ilki ile herhangi bir bağlantısı olmayacak. Sadece PC ve yeni nesil konsollar için geliştiriliyor. Daha iyi bir donanım için geliştirilen tamamıyla yeni bir oyun olup, Call of Duty: Warzone ile hiçbir entegrasyon içermeyecek.

Exit mobile version