Sıra Tabanlı Riot Games Oyunu Mahvolmuş Kral Duyuruldu

Afet'i ve Mahvolmuş Kral'ı konu alan sıra tabanlı Riot Games oyunu, Battle Chasers ve Darksiders'ın geliştiricisi Airship Syndicate'a emanet.

Onuncu yıl dönümüyle birlikte muhteşem bir atağa kalkan Riot Games, yeni oyunlarıyla muazzam evrenini genişletmeyi sürdürüyor. Bundan önce Teamfight Tactics, Legends of Runeterra ve VALORANT oyunlarıyla farklı oyun türlerine yelken açmışlardı. 2021’in başında çıkması planlanan sıra tabanlı Riot Games oyunu Ruined King: A League of Legends Story ile Mahvolmuş Kral’ın hikâyesine yakından bakacağız.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus 2020 Oyunları ve Değeri (Tam Liste)


Riot Games bünyesinde oluşturulan yayın şirketi Riot Forge’un Airship Syndicate ile birlikte geliştirdiği sıra tabanlı Ruined King: A League of Legends Story, 2021 yılının başında PC (Steam ve Epic Games), PS4, PS5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch platformlarına çıkarma yapacak. Ayrıca, oyunu şu anki konsollarınız için satın aldığınızda Playstation 5 ve Xbox One X/S konsollarına ek ücret ödemeden yükseltebileceksiniz.

Anlaşılan, omuz omuza savaşacağını hiç düşünmediğimiz kahramanlar güçlerini birleştirerek Bilgewater şehrinin ve Gölge Adalar’ın altını üstüne getirecek. Ayrıca, sıra tabanlı rol yapma oyununda “Koridor İnsiyatif Sistemi”nin bulunduğu da belirtilmiş.

Ruined King Riot Games karakterler
LoL evreninde geçen Ruined King: A League of Legends Story oyununda Pyke, Braum, Miss Fortune, Illaoi, Yasuo ve Ahri’den oluşan ilginç bir ekibi oynatacağız.

LoL’ün Ruh Çiçeği etkinliğinin sonunda yayınlanan videoda Yasuo ve Ahri’nin bir yere doğru yelken açtığını görmüştük. O yüzden kahramanlar arasında onları görmek şaşırtmadı. O ikisinin dışında Braum, İllaoi, Pyke ve Miss Fortune şampiyonlarını da göreceğimiz belli oldu.

Sıra Tabanlı Riot Games Oyunu Türkçe Dil Desteği Sunacak

Steam sayfasından görülebildiği üzere sıra tabanlı Riot Games oyunu her şeyiyle tamamen Türkçe çıkacak. Riot Games’in LoL’deki yerelleştirmeleriyle ülkemizde yerelleştirme alanına öncülük ettiği düşünülünce bu pek de şaşırtıcı bir haber değil belki ama kesinlikle büyük bir haber.

Oyundan Önce Hazırlık: Kim Bu Mahvolmuş Kral ve Kutlu Adalar’ı Mahveden Afet ile Ne İlgisi Var?

Kalista ve Hercarim’in hikâyelerinde Mahvolmuş Kral ile ilgili verilen minik ipuçlarını birleştirerek başlayalım. Kalista, kralın yeğeni. Kralı zehirli bir hançerle yapılan suikast teşebbüsünden kurtarayım derken hançer kraliçeyi kolundan yaralıyor. Zehirlenen kraliçeyi ne rahipler ne de cerrahlar eski sağlığına kavuşturabiliyor. Üzüntüden gerçek anlamda deliye dönen kral da şifa bulmaları için Kalista ve Hercarim’i görevlendiriyor. Kalista, neredeyse efsaneleşmiş Kutlu Adalar’a giderek adanın önde gelen büyükleriyle konuşuyor ve durumu anlatıyor. Adanın büyükleri kraliçe hayatta olduğu sürece onu Can Suları ile iyileştirebileceklerini söylüyor.

Fakat Kalista geri dönene kadar kraliçe hayata gözlerini yumuyor. Kalista’nın elinde işe yarar bir çözümle gelemediği gören kral onu vatan haini ilan ederek zindana attırıyor. Tam da bu sırada devreye giren sinsi Hercarim hem Kalista’yı hem de kralı ikna ediyor. En hızlı gemilerden oluşan bir filo ile Helia’nın kapılarına dayandıklarında şehrin önde gelen büyükleri karşılarına dikiliyor. Ölümün gerçek bir son olması gerektiğine inanan Kutlu Adalar halkını ikna edemeyince, kral önlerine çıkan herkesin öldürülmesi emrini veriyor. O sırada Kalista’yı sırtına sapladığı mızrakla öldüren Hercarim ve diğer herkes bir anda Kutlu Adalar’ın üstüne çöken Afet’e hazırlıksız yakalanıyor. Kara Sis ile örtülen Kutlu Adalar, Gölge Adalar’a dönüşüyor. Karısının ölümüyle aklını kaçıran Mahvolmuş Kral işte böyle akıl almaz bir felakete sebep oluyor. Bu sırada kana susamışçasına önüne gelen herkesi kesip biçen Hercarim’de atıyla bedenen birleşerek korkunç bir mahluka dönüşüyor ve oyundan tanıdığımız halini alıyor.

Exit mobile version