Hayat Kurtaran Sims 4 Build Mode Hileleri ve Kısayolları

Başkalarının yaptığı akıl almaz evlere imrenerek bakıyorsanız tam da sizin ilacınız olacak hileler ve kısayollarını derledik.

Sims 4 Build Mode hileleri

Sims 4 serinin bundan önceki oyunlarına oranla inanılmaz esnek ve oyuncuya özgürlük tanıyan bir yapıya sahip. Fakat tuş atama gibi sıradan ayarlara sahip olmadığı için oyuncular yıllarca oynadıkları halde bazı kısayollardan bihaber kalabiliyorlar. Sims 4 oynarken başkalarının yaptığı akıl almaz evlere imrenerek bakıyorsanız ilacınız olacak Sims 4 Build Mode hileleri ve kısayolları emrinize amade! Yaşanmışlık kokan, gözleri bayram ettirecek evlere sahip olmak tüm simlerin hakkı!


İlginiz Çekebilir: Sims 4 Hileleri: Nasıl Yapılır?


Sims 4 Build Mode Hileleri: Debug Eşyalarını Görünür Yapma

Kolları sıvayıp duvar çekmeye başlamadan önce çok önemli birkaç şifreyi etkinleştirmekte fayda var. Özellikle en son gelen yama ile birlikte pencere ve kapıları alt tuşunu basılı tutarken özgürce yerleştirebiliyoruz. Oyunun eşyalar için belirlediği “çarpışma” (collusion) kuralları bu aşamada bize engel olacağı için eşyaları serbestçe yerleştirmemizi sağlayan bb.moveobjects şifresini yazmamız elzem.

Tabii bir de geliştiricilerin oyun için ürettiği ve oyuna eklediği TÜM ÖĞELERE ERİŞME hilemiz var. Bu eşyalara Debug eşyaları deniyor. Eşyaların arasında türlü türlü şeyler var (binilemeyen fakat evin bahçesine koyabileceğiniz farklı arabalar ve tuvalet pompası gibi daha nice eşya!). Bu menüye erişebilmek için ctrl + shift + c tuşlarına aynı anda basıp hile çubuğunu açtıktan sonra sırasıyla şu hileleri teker teker yazıp Enter’a basıyoruz.

Bu şifrelerin hepsini yazdıktan sonra Build/Buy menüsünün sol üstündeki arama çubuğuna “Debug” yazıyoruz. Çıkan seçeneklerin hepsinde farklı eşyalar bulunuyor. Hepsine tıklayarak farklı eşya katalogları arasında dolaşabilirsiniz. Bu menüleri karıştırdıkça neyin nerede olduğuna daha aşina olacaksınız.

Bu şifrelerle ilgili son bir tüyomuz var: Hile çubuğunu açtıktan sonra bu sayfadan şifreyi kopyalayıp oyundaki şifre çubuğuna yapıştırdıktan sonra Enter’a basarak hileyi etkinleştirebilirsiniz. Uzun uzadıya yazmak veya ezberlemek istemeyenler için harika bir kolaylık.

Paylaştığımız şifreleri yazdıktan sonra Debug menüsüne erişebiliyoruz.

Sims 4 Klavye Kısayolları

Bu bölümü birkaç “alt” başlıkta inceleyeceğiz. Kelime oyunu kastiydi. Gerçekten bu klavye kısayollarını bilmeden yaşanmışlık kokan evler yapmak (kısaca evin içini ıvır zıvırla doldurmak) pek mümkün değil.

Alt Tuşu Sims Mimarlarının Dostu!

Alt tuşunu basılı tutarak eşyalarımızı özgürce hareket ettirebiliriz.

Alt tuşunu basılı tutarak eşyaları yerdeki karelerden bağımsız olarak istediğiniz şekilde yerleştirebilir ve döndürebilirsiniz. Eşyanın hangi yöne doğru ve ne kadar döneceği de tamamen sizin isteğinize bağlı. Alt tuşunu basılı tutarak çatı yükseltme gibi farklı özelleştirme ayarlarını da oyunun koyduğu belirli kuralların dışında düzenleyebilirsiniz.

Eşyaların Boyutunu Küçültme/Büyütme: CTRL + Ğ ve CTRL + Ü

CTRL + Ğ ile büyütüp CTRL + Ü ile küçültüyoruz.

Sims 4’te herhangi bir eşyanın boyutunu belli bir seviyeye kadar büyütüp küçültebildiğinizi biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz! Herhangi bir eşyaya tıkladıktan sonra büyütmek için CTRL + Ğ tuşlarına aynı anda basın. CTRL tuşunu basılı tutarken Ğ tuşuna her basışınızda seçtiğiniz eşya büyür.

Aynı şekilde seçili eşyayı küçültmek için CTRL + Ü tuşlarına basın. CTRL tuşunu basılı tutarken Ü tuşuna her basışınızda seçtiğiniz eşya küçülür.

Çok önemli bir not: Bu tüyolar Türkçe Q klavye özelinde hazırlandı. Türkçe F klavyede aynı sonuçları almak için yukarıda verdiğimiz kombinasyonlar işe yaramazsa bir de CTRL + Q ve CTRL + W kombinasyonlarını denemenizi tavsiye ederim.

Eşyaları Yükseltme ve Alçaltma: CTRL + 9 ve CTRL + 0

Eşyayı CTRL + 9 ile yükseltiyoruz, CTRL + 0 ile alçaltıyoruz.

Duvara yerleştirdiğiniz tablo çok mu alçak duruyor? Buzdolabının üzerinde eşya koyma yeri yok ama oraya birkaç baharatlık yerleştirebilseydim yaşanmış bir ev gibi dururdu diye mi düşünüyorsunuz? Klavye ninjaları için hepsi mümkün!

Seçtiğiniz eşyayı normalde durduğu seviyeden yükseltmek için CTRL + 9 tuşlarına basın. CTRL tuşunu basılı tutarken 9 tuşuna her basışınızda seçtiğiniz eşya adım adım yükselir.

Aynı şekilde seçili eşyayı alçaltmak için CTRL + 0 tuşlarına basın. CTRL tuşunu basılı tutarken 0 tuşuna her basışınızda seçtiğiniz eşya adım adım alçalır.


İlginiz Çekebilir: Steam Sims 4 Sayfası


Evleri Arsaya Yerleştirirken Unutulmaması Gereken Notlar

Bu derleme yazısında Sims 4 Build Mode hileleri ve kısayolları içinden en temel olanlara yer vermeye çalıştık. En kısa zamanda hayat kurtarıcı Kırmızı Raf (Red Shelf) modunu indirmeyi, kurmayı ve oyun içinde kullanmakla ilgili püf noktalarını paylaşacağımız bir yazıyla daha karşınızda olacağız. Takipte kalın!

Exit mobile version