Silent Hill: The Short Message Detayları Ortaya Çıktı

Sis perdesi yavaş yavaş aralanıyor...

Uzun zamandır ortalıkta olmayan Silent Hill: The Short Message, aylar sonra kendisini gösterdi. Yeniden derecelendirilen oyunun çıkış platformlarından birinin PlayStation 5 olacağı, konusu ve sanat çalışması ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 ve Final Fantasy Oyunları Xbox Konsollarına Gelecek Mi?


Hatırlayacağınız üzere, Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen Silent Hill canlı yayını öncesinde, Güney Kore menşeli Oyun Dereceledirme ve İdare Komitesi (GRAC) tarafından Silent Hill: The Short Message derecelendirilmişti. Hatta eFootball 2023 dahil Konami oyunlarının Kore’de dağıtımını üstlenen UNIANA da yayıncı olarak gösterilmişti.

Elbette bu, o zamanda büyük bir heyecan yaratmış ve Annapurna Interactive tarafından Konami işbirliğinde geliştirilen oyun olduğu düşündürtmüştü. Ne var ki bahsi geçen Silent Hill Transmission sırasında karşımıza çıkması bir yana dursun, adı bile geçmemişti.

Silent Hill: The Short Message, PlayStation 5 için Geliyor

Bu derecelendirmenin üzerinden üç aydan fazla bir zaman geçtikten sonra, henüz resmiyet kazanmamış olan oyun bir kez daha karşımıza çıktı. Bu defa Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi tarafından derecelendirilmiş olan oyun için çıkış platformu veya platformlarından birisi onaylanmış gibi görünüyor: PlayStation 5.

SH-Short-Message-Rating_12-30-22-768x432

Çıkış platformu detayına ek olarak, oyunun hikayesine dair detaylar da ortaya çıktı. Sitedeki Çince açıklamanın İngilizce diline çevrilmesi ile Anita isimli bir karakterin başından geçenlere ortak olacağız.

“Anita, arkadaşı Maya ile buluşmak için terk edilmiş bir apartmana geldi ve bir şekilde uyandığında da kendisini kapana kısılmış halde buldu. Kapana kısıldığı olayların arkasındaki gerçeği keşfetmek için korkularından ve koridorlarda dolaşan canavarlardan kurtulmak ve travması hayatta kalma isteğini yok etmeden kaçmak zorunda.”

Oyun için yayınlanmış olan sanat çalışmasına ise aşağıdan göz atabilirsiniz. Sizin de dikkatinizi çekeceği üzere, görselin sol ve sağ taraflarında küçük not kağıtları göreceksiniz. Bunlara ek olarak, duvarda da ‘GO AWAY’ yani Türkçe mealiyle ‘DEFOL’ yazısı dikkat çekiyor. Sanat çalışmasının daha önceden sızdırılan görseller ile benzerlik gösterdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Resmi olarak duyurulanlar dahil, karşımıza çıkan Silent Hill’ler arasında bir diğer ilgi çekici oyun da The Short Message olacakmış gibi görünüyor. Muhtemelen resmi duyuru da yakında gerçekleşecektir. Bakalım Konami firmasının planları ne yönde ve bizi bu oyun ile ne zaman tanıştıracak?

 

Exit mobile version