Shinji Mikami Tango Gameworks ile Yollarını Ayırıyor

On iki yıl sonra gelen ayrılık...

Bethesda Softworks başkan yardımcısı Todd Vaughn tarafından şirket çalışanlarına gönderilen e-posta ile ilan edilene göre, önümüzdeki aylarda Shinji Mikami Tango Gameworks ile yollarını ayıracak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake VR Modu Hazırlanıyor


Tokuro Fujiwara ile Resident Evil markanın yaratıcısı olan Shinji Mikami, Capcom firmasındaki kariyerine 1990 yılında başlamıştı. Şirketin en başarılı oyunlarının bazılarında imzası olan Mikami, 2006 yılında çıkmış olan God Hand sonrasında Japon oyun devi ile yollarını ayırmıştı.

2010 yılında satışa sunulmuş olan PlatinumGames oyunu Vanquish’in yönetmenliğini yaptıktan sonra, aynı yıl içerisinde Tango Gameworks’ü kurmuştu. Daha sonradan ZeniMax Media şirketi tarafından satın alınan stüdyo çatısı altında The Evil Within oyununu yönetmiş, The Evil Within 2, Ghostwire: Tokyo ve Hi-Fi RUSH için de baş yapımcı pozisyonunda bulunmuştu.

G4hJt8VmbmowaeUC2B7R2h

Shinji Mikami Tango Gameworks Sayfasını Kapatacak

Yakın bir zaman önce TrueAchievements sitesi tarafından da onaylanan göre, Bethesda Softworks başkan yardımcısı Todd Vaughn tarafından şirket çalışanlarına gönderilen e-posta ile Shinji Mikani’nin Tango Gameworks ile yollarını ayırmaya karar verdiği duyuruldu:

“Sizi bilgilendirmek için yazıyorum ki stüdyo başı Shinji Mikami Tango Gameworks ile yollarını ayırmaya karar verdi. Mikami-san, The Evil Within markası, Ghostwire: Tokyo ve tabi ki Hi-Fi RUSH çalışmaları ile on iki yıl boyunca Tango’da genç geliştiricilere yaratıcı liderlik ve destekleyici akıl hocalığı yapmıştı.”

E-postada Vaughn ayrıca Hi-Fi RUSH’ın son yıllarda Bethesda ve Xbox bünyesinde satışa sunulan en başarılı oyunlardan birisi olduğunu ve şirket ve Tango için önemli ölçüde olumlu momentum yarattığını da vurgulamış.

Bu ayrılık sonrasında stüdyo içinde nasıl bir değişimin yaşanacağı belirsiz iken, Shinji Mikami için de sırada ne olduğu merak ediliyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version