Sherlock Holmes The Awakened da Ertelendi

Ukrayna savaşı, bir oyunu daha vurdu...

Sherlock Holmes The Awakened da Ertelendi

Geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulan ve yakın bir zaman içerisinde çıkması beklenen Sherlock Holmes The Awakened için biraz daha beklemek durumundayız. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaştan etkilenen oyunlar arasında yer alan yeniden yapım, ertelenenler kervanına katıldı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 1’in PC Versiyonu Ertelendi


Sherlock Holmes The Awakened Gecikecek

2007 yılında satışa sunulmuş olan oyunun yeniden yapımı olacak Sherlock Holmes The Awakened, Temmuz ayı içerisinde duyurulmuştu. Frogwares tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanacak olan oyunun, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series için Şubat ayı içinde satışa sunulması planlanıyordu. Ancak bu hafta yapılan yeni duyuru ile bir erteleme kararı alındı.

Oyunun geliştirilmesine aslında bir hayli sıkıntılar çekilerek devam ediliyordu. Ne var ki Şirketin Yayıncılık Patronu Sergiy Oganesyan tarafından söylenene göre bu sıkıntılar, Ekim ayından itibaren daha da artmış. Ülkedeki (Ukrayna) sivil altyapı saldırıları nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanıyormuş ve bu da geliştirilme sürecinin yeniden düzenlenmesini gerektirmiş. Haliyle Sherlock Holmes The Awakened, Mart sonu veya Nisan başı gibi satışa sunulacakmış.

“Planladığımız çıkış aralığına yetişmek için çok sıkı çalışıyorduk, ama Ekim ayından bu yana sık sık yaşanan füze saldırılarının üstüne devamlı elektrik kesintileri bizim için neredeyse her ay yeniden planlama ve yeniden program yapma anlamına geliyor. Artık oyunun içeriğinin tamamlandığı bir noktadayız, bu yüzden son KK (Kalite Kontrol), cilalama ve çıkış hazırlığı yapmamız lazım. Kışın başlangıcından bu yana tüm bunların günlük çalışmamızı ne denli aksattığını söylemekten bıktığımızı söylemek hafif kalır. Çıkış gününe bir ay kalmış olabileceğini hissettiğimizde, kesin çıkış tarihini tam bir duyuru ile gerçekleştireceğiz.”

Sherlock Holmes: The Awakened Konusu

Hikaye olarak bizi 1884 yılına götüren ve serinin ilk kez Cthulhu Mitosu ile birleştiği yeniden yapımda, Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr. John H. Watson Avrupa bölgesi ve Birleşik Devletler genelinde yaşanan bir dizi tuhaf kayboluşları araştırılmaya başlayacaklar. Ne var ki bu araştırmaları, ikilinin yollarının Antik Tanrı’ya tapan karanlık bir tarikat ile kesişmesine neden olacak. Zamana karşı verilecek olan yarışta, bir yandan tarikatı durdurmaya çalışacak iken bir yandan da gerçeklik ile doğaüstüyü birbirinden ayırmaya çalışacağız.

Sherlock Holmes: The Awakened Sistem Gereksinimleri

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Exit mobile version