Shawn Layden Platforma Özel Oyunlar Hakkında Konuştu

Şirketin eski önemli isminden açıklamalar...

PlayStation markasının eski isimlerinden olan Shawn Layden platforma özel oyunlar hakkında konuştu. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Ghost of Tsushima PC İçin Duyuruldu


Bildiğiniz gibi birinci parti PlayStation oyunlarının PC platformuna da gelmeye başlaması ile oyuncular kendi içlerinde ikiye bölünmüşlerdi. Bir taraf bunun topluluk için olumlu bir gelişme olduğunu savunur iken, diğer tarafta ise durumdan hoşnut olmayan hatta konsolunu kıranları dahi görmüştük.

Yakın bir zaman önce Ghost of Tsushima oyununun Yönetmenin Sürümü ile Epic Games ve Steam mağazalarına gelişinin resmiyet kazanmasının ardından, bazı PlayStation hayranları da harekete geçmişti. Öyle ki, oyunun Steam sayfasındaki Tartışmalar kısmında boykot çağrısında bulunan, Sony firmasına ateş püsküren ve PC kullanıcılarına karşı ayrımcı söylemlerde bulunanları görmüştük.

Ghost of Tsushima Satış Rakamı Önemli Bir Eşiğe Yaklaştı

Bir dönem PlayStation başkanlığı yapmış olan Shawn Layden tarafından platforma özel oyun konusuna ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz gibi Layden, 2019 yılında şirketten ayrılmıştı. Otuz iki yıllık kariyerinde de Sony Interactive Entertainment Amerika başkanı ve Üst Yöneticisi, Sony Network Entertainment International başkan yardımcısı ve Operasyonlar Üst Yöneticisi konumlarında bulunmuştu.

Shawn Layden Platforma Özel Oyunlar Hakkında Ne Diyor?

Söz konusu tartışmalar devam eder iken, GamesBeat tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Shawn Layden tarafından söylenene göre ayrıcalık her daim daha iyi ve birinci parti oyunlar çıktıkları platformlarda tarafından sunulan özelliklere odaklanmada önemli bir rol oynuyor. Ne var ki Layden, daha çok oyuncuya ulaşmak için farklı platformlara yönelmenin mantıklı olduğunu da sözlerine ekliyor.

“Bir oyun için maliyetiniz 200 milyon Dolar’ı bulunca, şirketin belirlenen pazarı azalıyor. Bilhassa ücretsiz veya canlı servis gibi oyunlarda başka bir platformla yeşil ışık yakmak, daha fazla oyuncuyu bünyeye katmak demektir.”

Yani uzun lafın kısası, Shawn Layden platforma özel oyunların önemli olduğunu savunur iken yükselen oyun maliyetleri göz önünde alındığında ise farklı pazar arayışlarını da yanlış bulmuyor.

Exit mobile version