Series X Yurt Dışında One’dan Daha Ucuza Satışa Sunuldu!

Ülkemizdeki acı gerçekler..

Microsoft geçtiğimiz aylarda yaptığı resmi açıklama ile birlikte Series S ve Series X modellerini duyurmuş, her iki modelin fiyatlarını açıklamış ve geçtiğimiz günlerde de ön siparişe sunmuştu. Ülkemizde fiyatları ile başımıza kaynar sular döktüren bu modellerin, yurt dışında Xbox One’dan daha ucuza çıktığını söylesek?


İlginizi Çekebilir: PS5 Özelliklerinde PC Toplasak Ne Kadar Tutar?


Series X Yurt Dışında One’dan Daha Ucuza Çıktı!

Elimizdeki verileri daha sağlam bir zemine oturtabilmek adına birkaç sene kadar geçmişe dönelim. 2013 yılında tanıtılan ve satışa sunulan Xbox One, Amerika’da 499 dolar fiyat etiketi ile birlikte tüketicilerle buluşmuştu. Eğer 499 dolar’ı Amerika’nın bugünki enflasyonu ile orantılarsak bu, 557 dolar gibi bir fiyata denk geliyor.

Yani o günün 499 dolar’ı, bugünün 557 dolar’ı ediyor.

Xbox Series X ve S

Şimdi bugüne dönüyoruz ve Xbox Series X’in fiyatına bakıyoruz. Bu durumda 499 dolar’lık fiyat etiketi, o günün fiyatları ile kıyaslandığında Xbox One’ın çıkış fiyatından daha uygun bir sınırda. Yani Series X, yurt dışında Xbox One’dan daha uygun bir fiyatla çıkış yapmış durumda.


Ülkemizdeki fiyatları kıyasladığımızda arada katlar ve katlar varken yurt dışında daha uygun bir fiyatın bulunması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version