Sebepleri ile Muhtemel PlayStation 5 Çıkış Tarihi

Gel vefasız, gel vicdansız. Çağırmazdık acil olmasa...

Geçen her gün PlayStation 5 için biraz daha heyecanlanmaya başlıyoruz. Duyurulacağı günü iple çektiğimiz konsol için artık sayılı bir zaman kaldı. Bu günler geçtikçe de hem elimize yeni bilgiler geliyor, hem de yapılan açıklamalara bakarak bir takım çıkarımlar yapmaya başlıyoruz. PlayStation 5 Çıkış Tarihi ile ilgili tahminimi merak ediyorsanız, ayrıntılar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony PlayStation 5’i Beklemek için 5 Neden!


PlayStation 5 Muhtemel Çıkış Tarihi

PlayStation 5’in çıkış tarihiyle ilgili bir tahmin yapmamız gerekirse öncelikle diğer PlayStation modellerinin çıkış tarihlerine göz atmamız gerekiyor.

Diğer PlayStation konsollarının Avrupa’da çıkış tarihlerine baktığımızda sırasıyla;

Bu tarihleri göz önünde bulundurduğumuzda son 3 konsolun da Kasım ayı içerisinde çıktığını görüyoruz. Bu bizlere doğal olarak PlayStation 5 içinde Kasım’da çıkacağı algısı yaratıyor olabilir. Ancak bu sene işler biraz farklı…

Büyük konsol üreticilerinin, konsollarını kış aylarında çıkarmalarının bir çok farklı sebebi var. Bu sebeplerden bir tanesi Black Friday, bir tanesi de yılbaşına yakınlık. İnsanların en çok alışverişe para harcadığı zamanları tercih etmek bir satış stratejisi ve bu uzun yıllar boyunca daha devam edecek gibi gözüküyor.

Ancak büyük şirketlerin çoğunda olduğu gibi Sony’de de üretim Çin’de gerçekleşiyor. Bildiğiniz üzere Çin’de bu yıl yaşanan virüs salgını sebebiyle üretim kimi yerde durmuşken, bir çok yerde de yavaşladı. Bu durum seri üretimi yavaşlatıp dağıtım hattının düzenini bozacak bir aksilik.

Peki Bu Neye Sebep Olabilir?

Sony, düşük üretim maliyeti sebebiyle Çin’i tercih ederken, tercih ettiği ülkeyi değiştirerek maliyeti arttırabilir. Bu da tabii ki son kullanıcının ödeyeceği maliyeti arttırır. Ancak Sony bu yola gittiği taktirde konsolunu tahmin ettiği vakitlerde çıkarma şansı elde eder.

Yani kısaca, Sony eğer Çin’de üretim alışkanlığını bozarsa konsolun tahmini çıkış tarihi 5 Kasım 2020 – 15 Kasım 2020 arasında olacaktır.

Ancak Sony, Çin’de üretimi tercih ederse bu tahmin pek de imkanlı gözükmüyor. Çin’de üretilmeye devam edildiği taktirde konsolun tahmini çıkış tarihi 10 Aralık 2020 – 20 Aralık 2020 olacaktır.

Ancak kişisel tahminimi söyleyecek olursam Sony’nin halen elle tutulur bir açıklama yapmamasından ötürü konsolun çıkış tarihinin Aralık’a alınacağıdır. Ayrıca görsel olarak tarihe bakıldığında 2 kez 20 sayısını geçirmek adına 20 Aralık ya da 20 Kasım tarihi çok olağan gözüküyor. Kişisel tahminim ise PlayStation 5 Çıkış Tarihi 20.12.2020 olacaktır.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Üretim Maliyeti Ortaya Çıktı! Birazcık Pahalı


Siz de PlayStation 5 çıkış tarihiyle ilgili tahminlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca Sosyal Medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımların altına da tahminlerinizi bekliyoruz.

Exit mobile version