Savage Game Studios, PlayStation Bünyesine Katıldı

Stüdyonun deneyimli isimlerden oluştuğu söyleniyor...

Savage Game Studios, PlayStation Studios ailesine katılan son stüdyo oldu. Şirketin mobil kısmı için yapılmış olan bu hamle, Japon teknoloji devinin mobil oyun sektöründe de ne kadar iddialı olduğunun kanıtı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Fiyat Artışı Sony Tarafından Onaylandı


Her ne kadar bu yılı Microsoft tarafından patlatılan Activision Blizzard satın alımı bombası ile açmış olsak da, son dönemde, bu konuda PlayStation cephesinden daha sık stüdyo satın alım haberleri duymaya başlamıştık. Mayıs ayı içerisinde bahsedilen ileriye dönük planlarda, büyük markaları daha fazla oyuncuya ulaştırabilmek için, önde gelen mobil oyun geliştiricileri ile ortaklık kuracak iken kendi içinde mobil stüdyo ve proje ağı oluşturulmakta olduğunu öğrenmiştik.

1200x627-playstation-4-oyunlarinda-artik-bu-logo-bulunacak-1600092341369

Savage Game Studios, Artık PlayStation Studios’un Bir Parçası

Yakın bir zaman önce Bungie ve Haven Studios satın alımlarının tamamlanmasının ardından, mobil kısmını da güçlendirmeyi isteyen Japon teknoloji devi tarafından yapılan açıklama ile mobil oyun geliştiricisi Savage Game Studios ile satın alım konusunda anlaştığını duyurdu.

US PlayStation Blog üzerinden PlayStation Studios başkanı Herman Hulst tarafından açıklamaya göre stüdyo, şirketin mobil bölümü altında işlev gösterecek ve konsol geliştirme ekibinden ayrı olarak çalışma sergileyecek. Hem mevcut hem de yeni PlayStation fikri mülkiyetlerine erişim sağlayabilecek olan Savage Game Studios, mobil oyunlar için farklı deneyimler ile karşımıza çıkacak.

Merkezi Berlin şehrinde bulunan Almanya menşeli stüdyo, 2020 yılında farklı stüdyolardaki büyük projeler üzerinde çalışmış olan Michail Katkoff, Nadjim Adjir ve Michael McManus tarafından kurulmuştu. Şimdiye kadar herhangi bir yeni mobil oyun yayınlamamış olsalar da, Japon teknoloji devi stüdyo üyelerinin deneyimlerinden oldukça emin görünüyor.

Bakalım gelecekte bu stüdyodan ne gibi işler göreceğiz? Peki sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Hangi PlayStation markalarını mobil cihazlarda görmeyi istersiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version