Satın Alınması En Mantıklı Konsol Hangisi? Nisan 2020

Yoksa almamak mı mantıklı olan?

Öyle bir dönemdeyiz ki, hepimiz evlerde kapanmış durumdayız ve konsol satın almak konusunda çok istekliyiz. Ancak aynı zamanda öyle de bir dönemdeyiz ki, tüm konsollara gelen vergiler, bir anda artan fiyatlar ve buna bağlı olarak 2. el konsol piyasasında da cep yakan ücretler görmeye başladık. Biz de sizlere böyle bir dönemde satın alınması en mantıklı konsol hangisi sorusuna cevap bulmak adına bir yazı hazırladık.

Türkiye’de tercih edilen konsollar arasında bir derleme yaparak hepsinin artısını eksisini bulabileceğiniz bu yazıda, son olarak kişisel tercihimi de görebilirsiniz. Şimdi gelin tüm ayrıntılarıyla yazımıza geçelim.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 Çıkış Tarihi Resmiyet Kazandı!


Satın Alınması En Mantıklı Konsol Hangisi?

Öncelikle satın alınabilecek konsollar listesinde bulunan Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch ürünlerinin tek tek artı ve eksilerini ele alalım.

Playstation 4

Ülkemizde en çok tercih edilen konsol olması sebebi ile öncelikle PS4 ile listemize başlıyoruz.

playstation 4

PS4’ün artıları;

PS4’ün eksileri;

XBOX One

XBOX One artıları;

XBOX One eksileri;

Nintendo Switch

Nintendo Switch artıları;

Nintendo Switch eksileri;

KARAR

Tüm artılar ve eksiler göz önünde bulundurularak düşünüldüğünde hiçbir konsolu tamamen gönül rahatlığıyla alamayacağımızı görüyoruz. Ancak hem Sony hem Microsoft gibi devlerin konsollarının artık jenerasyon sonuna geldiğini görebiliyoruz. Bu sebeple hem PS4 hem XBOX satın almak isteyen kullanıcılar için yeni XBOX ve Playstation 5 ufukta gözükür durumda. Günümüz fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda bu iki konsolu da satın almak pek mantıklı gözükmüyor açıkçası.

Nintendo Switch’e baktığımızda ise alışık olduğumuz konsol kavramının dışında çok daha yenilikçi bir konsolla karşı karşıyayız. Diğer büyük konsollara nispeten daha uygun fiyata sahip olabileceğimiz Nintendo Switch için Nisan ve Mayıs 2020 itibariyle satın alınması en mantıklı konsol diyebiliriz.

Sizlerin de konu ile alakalı fikirlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında görmeyi çok isteriz.

Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version