Saints Row Stüdyosu Volition Kepenk İndirdi!

Embrace Group'un yeniden yapılanmasının ilk etkisi...

Geçtiğimiz saatlerde yapılan duyuru ile Saints Row stüdyosu Volition, Embrace Group tarafından kapatıldı. Peki bu karar neden alındı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Önümüzdeki 1 Yılda 5 LotR Oyunu Çıkacak 


1993 yılında Parallax Software adıyla kurulmuş olan stüdyo, 1996 yılında Volition olarak yeniden isimlendirilmişti. 2000 yılında THQ tarafından satın alınan stüdyo, şirketin 2012 yılının Aralık ayındaki batışının ardından Saints Row markası ile Plaion (eski adıyla Koch Media) şirketine satılmış ve Deep Silver etiketinin bir parçası olmuştu.

2018 yılının Şubat ayında Plaion, Embracer Group (eski adıyla Nordic Games) tarafından satın alınınca da Volition dahil pek çok stüdyo ile İsveç menşeli oyun ve medya holding şirketinin bünyesine geçmişti.

Saints Row Steam Fırsatı Devam Ediyor

Saints Row Stüdyosu Volition Artık Aramızdan Ayrıldı

Dün LinkedIn sayfasından resmi bir açıklamada bulunan Amerika menşeli stüdyo, yolun sonuna gelindiğini duyurdu.

“Volition ekibi otuz yıl boyunca dünya genelindeki hayranlar için gururla dünya sınıfı eğlence yarattık. Topluluğumuz için tutkuyla hareket ettik ve her daim neşe, sürpriz ve sevinç sunmak için çalıştık.

Geçtiğimiz Haziran ayında, Embracer Group Embracer’ı güçlendirmek ve video oyun sektöründeki pozisyonunu lider olarak sürdürmek için yeniden yapılanma programını duyurdu. O programın parçası olarak, stratejik ve işlevsel hedefleri değerlendirdiler ve hemen etkisini göstermesi için Volition’ı kapatmak gibi zor bir karar verdiler.

Ekibimize yardım etmek için, iş desteği sağlamaya ve Volition aile üyeleri için yumuşak bir geçişe yardım etmeye çalışıyoruz. Dünya genelindeki müşterilerimize ve hayranlarımıza yıllar içerisindeki tüm sevgileri ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Her daim kalplerimizde olacaksınız.

– Volition Games”

İlk geliştirilen oyun Descent iken, zaman içerisinde Red Faction, Summoner, The Punisher, Agents of Mayhem ve Saints Row oyunları ile karşımıza çıkmıştı. Stüdyonun satışa sunduğu son oyun ise 2022 yılındaki Saints Row olmuştu. Markanın sil baştan alındığı ve geçtiğimiz hafta Steam mağazasına da gelen oyun, pek fazla kabul görmemişti.

Exit mobile version