Rus Takımları FIFA ve NHL Oyunlarından Kaldırılıyor

Electronic Arts, beklenen açıklamayı yaptı!

Rus Takımları FIFA ve NHL Oyunlarından Kaldırılıyor

Dünya genelinde Rusya’ya tepkilerin ve yaptırımların ardı arkası kesilmiyor. Yakın bir zaman önce Electronic Arts tarafından yapılan resmi açıklama ile Rus takımları FIFA ve NHL oyunlarından kaldırılacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 İnceleme


Bildiğiniz gibi 25 Şubat 2022 tarihinde Rus askeri güçlerinin Ukrayna topraklarına girmesi ile başlayan savaş, halen devam ediyor. Bunun dünya genelinde yarattığı etki devam ederken, yine dünya genelinde Rusya’ya karşı birçok alanda yaptırımların da ardı arkası kesilmiyor ve bunlardan bir tanesi de spor.

İlk olarak 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin Sankt-Peterburg stadından Stade de France’a alınmasının ardından, Formula 1, tenis, basketbol ve futbol organizasyonlarından Rus oyuncuların ve takımlarının men edildiği haberleri gelmişti.

Rus Takımları FIFA ve NHL Oyunlarında Bulunmayacak

Yakın bir zaman önce ise Electronic Arts şirketinin Rusya’yı ve destekçisi olan sayılı ülkelerin arasında yer alan Belarus’u FIFA ve NHL oyunlarından kaldırdığına dair bir rapor ortaya çıkmıştı. Bu raporun üzerinden çok geçmeden Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Amerika menşeli yayıncı, doğrulamada bulunarak, FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Online ve NHL 22 oyunlarında yer alan bütün Rus takımlarının kaldırılmaya başlandığını duyurdu.

“EA Sports Ukrayna insanlarının yanında olup, futbol dünyası genelindeki birçok ses gibi barış ve Ukrayna istilasının sona ermesi çağrısında bulunuyor.

FIFA ve UEFA ortaklarımıza uyarak, EA Sports Rus ulusal takımını ve tüm Rus kulüplerini FIFA 22, FIFA Mobile ve FIFA Online dahil EA Sports FIFA ürünlerinden kaldırma işlemini başlatmıştır. Aktif olarak oyunlarımızın diğer alanlarındaki değişiklikleri de değerlendiriyoruz.

Yapılan eylemler ile ilgili olarak topluluklarımızı bilgilendireceğiz ve bu güncellemeler üzerinde çalışırken, oyuncularımızın sabrı için teşekkür ediyoruz.”

Bu açıklamanın ardından, NHL tarafından da benzer yönde bir açıklama geldi:

“IIHF (Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu)’nin Rus ve Belarus ulusal ve kulüp takımlarını IIHF müsabakalarından uzaklaştırmasının ardından, bu takımları önümüzdeki haftalar içinde NHL 22’den kaldıracağız. Ukrayna vatandaşlarının yanındayız ve dünya genelinde barış çağrısında bulunan seslere katılıyoruz.”

Exit mobile version