Rockstar Games Oyunlarında Windows 7 ve 8 Desteği Kesildi

Artık Windows 10 ve üstü gerekecek...

GTA ve Red Dead Redemption yayıncısı da eski işletim sistemlerine desteğini kesti. Rockstar Games oyunlarında Windows 7 ve 8 kullanıcıları artık resmi hizmet alamayacaklar. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Floridalı Joker Rockstar Games Şirketine GTA 6 İçin Teklifte Bulundu


Bildiğiniz gibi Microsoft, Windows 7 ve 8 için destek vermiyor. Buna bağlı olarak, büyük şirketler de yavaş yavaş bu iki işletim sistemi için desteklerini kesiyorlar. Rockstar Games ise listeye eklenen yeni isim oldu.

Red Dead Redemption 3 Çıkacak Mı Roger Clark Açıkladı!

Rockstar Games Oyunlarında Windows 7 ve 8 Artık Desteklenmiyor

Ekim ayı içerisinde şirketin resmi destek sayfası üzerinden yapılan açıklamanın ardından, 30 Ocak 2024 Salı günü yani dün itibarıyla Rockstar Games Launcher uygulaması Windows 7 ve 8 üzerinde çalışmayacak. Bu da demek oluyor ki, başta GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 dahil olmak üzere, Amerika menşeli şirketin oyunları bu iki işletim sisteminde resmi destek almaya devam edemeyecek.

Resmi destek sayfasında, “Microsoft’un Windows 7 ve 8 için desteğinin sona ermesi PC’deki Rockstar Games oyunlarım için ne anlama geliyor?” sorusuna “Microsoft’un Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemleri için desteğini sona erdirmesinin ışığında, Rockstar Games 30 Ocak 2024 itibarıyla artık bu işletim sistemlerini desteklemeyecek. Gelecekteki olası hizmet kesintilerine önlemek ve en son platform özelliklerine erişime devam etmeyi sağlamak için, Windows 7 ve 8 kullanıcılarına mümkün olan en kısa sürede destekleyen bir işletim sistemine yükseltmeyi öneriyoruz.” şeklinde bir yanıt verilmiş.

Exit mobile version