Rockstar Games, Midnight Club 2’nin Korsan Versiyonunu Satmış

Olaylar olaylar...

Rockstar Games, Midnight Club 2'nin Korsan Versiyonunu Satmış

Bildiğiniz gibi hem geliştiriciler hem de yayıncılar, korsan oyunlar ile mücadele halindeler. Bu bağlamda da DENUVO gibi DRM koruma sistemleri kullanılıyor. Yakın bir zaman önce ise garip bir şekilde Rockstar Games şirketinin Midnight Club 2’nin korsan versiyonunu sattığı ortaya çıktı. Hatta sadece bu oyun da değil. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Rockstar İş İlanı Yeni GTA 6 Detayları İçeriyor Olabilir


Rockstar Games, Midnight Club 2’nin Korsan Versiyonunu Satışa Çıkarmış

Mod üreticisi Silent, Midnight Club 2 oyunun Steam versiyonunun Razor 1911 isimli korsan grubunun 2003 yılında kırdığı versiyonuymuş.

Twitter paylaşımında da gördüğünüz üzere, mod üreticisinin kullandığı HEX Editor uygulaması ile inceleme altına alınan Midnight Club 2 oyununun verilerinde Razor 1911 imzasını görebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki Rockstar Games, orijinal versiyonu satmak yerine bu korsan versiyonunu indirmiş ve Steam mağazasında satışa çıkartmış.

İşin ilginç yanı şu ki, Amerikalı şirket korsan olarak Steam mağazasından satışa sunduğu tek oyun Midnight Club 2 değil. Manhunt ve Max Payne 2 de aynı şekilde mağaza üzerinden korsan olarak satışa sunulmuştu.

Tahmin edilene göre Rockstar Games, Midnight Club 2 oyununda bulunan DRM korumasını kaldırmak ile uğraşmak yerine bu yöntemi tercih etmeyi uygun bulmuş gibi görünüyor. Hal böyle olunca, başka yayıncıların da benzer bir yönteme başvurup vurmadığı da merak konusu oldu elbette.

Exit mobile version