Rocket League, Yapay Zekalı Bot Kullanan Hilecilerin Hedefi Oldu

Buyur, buradan yak...

Rocket League, Yapay Zekalı Bot Kullanan Hilecilerin Hedefi Oldu

Yakın bir zaman önce yaşanan ilginç bir gelişme ile Rocket League oyununda yapay zeka ile öğrenebilen bot kullanmaya başlayan hileciler ortaya çıktı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Avatar Generations İçin Ön-Kayıtlar Açıldı


Rekabetçi ve rekabete dayalı modlar içeren oyunlarda, son dönemde artan hileci sorunları ile artık sık sık karşılaşmaya başladık. Bilhassa son çıkan Call of Duty oyunları daha çok gündeme gelen bu durum için geliştiriciler ve yayıncılar önlemler almaya ve yaratıcı girişimler ile karşımıza çıkıyorlar.

Rocket League Oyununu Yapay Zekalı Bot Bastı

Yakın bir zaman önce, hile skandalı bu defa da Rocket League oyununa da sıçradı. Reddit üzerinden yapılan paylaşımlar ile gündeme gelen olay ise bir hayli ilginç: Uygulama ile eğitilen bot, çevrimiçi maçların tadını kaçırmaya başladı.

Olayın çıkış kaynağı ise RLGym. Bu uygulama ile botları eğitmek mümkün oluyor. RLBot isimli bir başka uygulama ise özel botlar üretmeye ve hem çevrimdışı karşılaşmalar hem de yerel ağ üzerinden gerçekleştirilen turnuvalarda birbirlerine karşı rekabete sokmaya olanak tanıyor.

RLGym üreticileri tarafından söylenene göre, başta botun öğrenme algoritmalarını desteklemek için Rocket League oyunu bir ortam olarak kullanmak niyetindelermiş. Temel fikir ise, sisteme hangi sonuçların daha uygun olduğunu söylemek ve sonrasında da saatler süren simülasyon ile botun istenen sonuçları başarabilmesi için devamlı olarak öğrenmesiymiş.

Oldukça iyi niyetli bir girişim olsa da, en nihayetinde hilecilerin eline düşmekten kurtulamamış. RLGym tarafından yaratılan Nexto botu, Rocket League oyununda hile için kullanılmaya başlanmış.

Üreticilerden Aech tarafından Reddit üzerinden konuya ilişkin olarak gerçekleştirilen bir soru-cevap sırasında bu botun yaratılmasının son derece zor olduğunu söyledi. Diğer bir deyişle, onlarca farklı Nexto görmek pek mümkün değil. Bununla birlikte, RLGym ile çok daha iyi bir botun yaratılması da şimdilik beklenmiyor.

PC Gamer sitesine konuşan Aech, RLGym uygulamasının anlayışlı bir topluluğu olduğu için son derece şanslı olduğunu ve hilecileri durdurmak için ellerinden geleni arkarlarına koymayacaklarını söyledi. Ayrıca botun gelecekte istismar edilmemesi için de çeşitli adımlar atılmaya başlanmış.

Son olarak, geliştirici Psyonix de PC Gamer sitesine gönderdiği e-posta ile durumdan haberdar olduğunu ve çözüm için aktif olarak araştırma yaptıklarını dile getirdi.

Exit mobile version