Riders Republic İnceleme

Boardlar, bisikletler, plakalar veya kanatlar!

Ekstrem spor oyunları, 90’ların sonlarında ve 2000’lerin başında, patikalara sert bir şekilde çarpmadan ve büyük ölçüde ortadan kaybolmadan önce popülerliğini koruyorlardı. Daha yakın yıllarda, türü yeniden popüler kılmak adına bazı girişimler oldu, ancak hiçbir şey tam olarak spor oyunlarına olan ilgiyi arttıramadı. Riders Republic inceleme.

Ubisoft, ekstrem spor hayranlarının, yeni piyasaya sürülen Riders Republic ile dikkatini çekmeyi hedefliyor. Riders Republic geliştiricisi Ubisoft Annecy, daha önce Steep’i geliştirmişti, ancak yapım pek beklentileri karşılayamamıştı. Peki Ubisoft Riders Republic ile yeni zirvelere ulaşabilecek mi? Yoksa yeni bir Steep ile mi karşı karşıyayız? Riders Republic inceleme yazımız yayında!


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Guardians of the Galaxy İnceleme


Riders Republic İnceleme

Riders Republic, Amerika’nın en ikonik ve güzel milli parklarının (Yosemite, Grand Teton, Sequoia, Bryce Canyon, Zion, Mammoth ve Canyonlands) hepsinin büyük bir heyecan arayanlar için cennete dönüştüğü bir fantezi dünyasında geçiyor. Ubisoft, tüm bunlar için bir bağlam sağlamaya çalışıyor. Riders Republic’in pek bir stili olmayabilir ama cehennem kadar güzel olduğu da inkar edilemez. Oyun parklarının yakınlığı gerçekçi olmasa da Ubisoft, önemli noktaların çoğunu doğru bir şekilde yeniden oluşturmak için fotogrametri kullanmış ve sonuçlar zaman zaman meşru bir şekilde nefes kesici.

Güzel bir 4K ekrana sahip HDR ile bu, Ubisoft’un bugüne kadarki en iyi görünen oyunlarından biri olabilir. Riders Republic ile en sevdiğim anlar, sadece keşfederken, ünlü yerleri ve gizli eşyaları bulurken ve haritadaki en uç noktalara ulaşmaya çalışırken geldi. Ubisoft’un açık dünyaları genellikle eleştirilir, bazen haklı olarak, ancak burada yarattıkları için takdiri kesinlikle hak ediyorlar sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Tabii ki, Riders Republic sadece amaçsız dolaşmakla ilgili bir oyun değil. Başa çıkabileceğiniz uzun bir etkinlik listesi ve ilerleyebileceğiniz beş farklı kariyer var (Bisiklet Yarışı, Bisiklet Hileleri, Kar Yarışı, Kar Hileleri ve Hava Sporları). Etkinlikleri tamamlamaktan keşfetmeye, çok oyunculuya kadar oyunda yaptığınız her şey size yeni kariyerlerin, sponsorların ve diğer özelliklerin kilidini açacak olan yıldızlar kazandıracak. Bu arada, size yeni sürüşler ve teçhizat kazandıracak olan her kariyerde bireysel olarak seviye atlayabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme


İster bisikletle yokuş aşağı iniyor, ister kanat takımıyla havada süzülüyor olun, oyunun verdiği his çok eğlenceli. Oyunda mevcut iki kontrol şeması var, Racer ve Trickster. Yarışlar için Racer’ı ve diğer eşleşmeler için de Trickster’ı seçmeniz kontroller açısından işinizi kolaylaştıracaktır. Kontrol şemasından bağımsız olarak, yokuş aşağı bisiklet sürmek, çoğu arazi için endişelenmenize gerek olmadığı için bir ATV’deymişsiniz gibi hissettiriyor ve yalnızca bir kayaya veya uçuruma sürtünerek çarparsanız sıkıntıya düşerseniz.

Virajlarda gerçek bir incelik gerektirmiyor – bir saniye için hızlanma düğmesini bırakın ve kontrol çubuğunu mümkün olduğunca uygun yöne doğru doğrultun ve en dar dönüşleri bile kolay bir şekilde yapabildiğinizi göreceksiniz. Çeşitli hile modlarında ve zorluklarda süslü hareketler yapmak da oldukça basit. Riders Republic’in mekaniklerini küçümsüyormuşum gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Evet, oyunun fiziği ve kontrolleri basit ama sonuçta bu bir simülasyon oyunu değil. Riders Republic, bu ekstrem spor fantezisini sunmak ve oyuncuların minimum sürtünme ile bir şeyden diğerine atlamasını sağlamakla ilgili. Crew 2’de arabadan bota bottan uçağa dönüşmenizdeki kolaylık gibi düşünebilirsiniz.

Akıcılık adına bu kontrollerin tercih edilmesini anlayabiliyorum. Bununla birlikte, Riders Republic’i olduğu gibi kabul etseniz bile, bazı sorunlar yok değil. Mesela oyunun kamerası zaman zaman size zor anlar yaşatabiliyor. Ancak merak etmeyin; Riders’ın yaptığınız hataları geri almanıza izin veren bir geri sarma özelliği var. Ayrıca, engel kursları ve pizza teslimat yarışları da dahil olmak üzere oyunun bazı bonus zorlukları biraz fazla karmaşık ve sinir bozucu. Özellikle kamera sapıttığı anlarda bu zorlukları tamamlamak imkansız hale gelebiliyor.

Gelelim çok oyunculu moda. 6v6 Tricks Battles’ı çoğu etkinliğin çok oyunculu versiyonları gibi düşünebilirsiniz. Bununla birlikte fragmanlarda da gördüğümüz daha fazla oyuncu ile toplu yarıştığınız etkinlikler de var. Bu yarışlar Riders’ın pazarlamasında kilit rol oynasalar da, ”Kitle Yarışları” gerçekten ezber bozan bir şey değil. 64 yarışçının ortasında olduğunuzda bir yarışın açılış kısmı unutulmaz bir kargaşadan ibaretken heycan veriyor ancak çok geçmeden herkes dağıldığı için normal bir yarış gibi hissettiriyor. Şahsen, Riders Republic’e daha çok solo yaklaşmayı tercih ettim.


İlginizi Çekebilir: Back 4 Blood İnceleme


Riders Republic’i oynama şekliniz gerçekten açık uçlu hissettiriyor. Burada yeterince şey var, oyunun bir yönünü beğenmeseniz bile, dikkatinizi başka bir yere odaklayabilir ve yine de bir şeyler başarıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca oyunun para kazanmanın ne kadar kısıtlı olduğuna da hoş bir şekilde şaşırdım. Elbette, gerçek dünya parasıyla satın alınabilecek kozmetikler ve oyun içi para birimi var ancak oyun hızlandırıcıları yok ve genel olarak, oyunda ilerlemek hiç de zor gelmiyor.

Riders Republic’in içeriğinin çoğunun keyfini çıkarmak için çevrimiçi olmanız gerektiği gerçeği biraz can sıkıcı, ancak şimdilik Ubisoft sakinliğini koruyor. İçerik söz konusu olduğunda Ubisoft’u kesinlikle oyuncuları içeriksiz bırakmakla suçlayamazsınız. Bu konuda takdir ettiğim bir stüdyodur kendileri. Şimdiden yıllık plan tablosuna göz atabilir ve gelecekte bizlerin neleri beklediğini görebilirsiniz. Gizeme yer yok! Riders Republic’in mevcut tüm kariyer yollarını ve zorluklarını tamamlamak, 20 ila 30 saat arasında bir süre gerektiriyor. Tam fiyattan satılan bir oyuna göre bence yeterli bir süre.

Sonuç olarak Riders Republic, Steep’e nazaran daha oturaklı bir yapım. Oyun bazıları için mekanik olarak biraz basit olabilir, ancak oyun alanı etkileyici ve keşfedilmeye değer. Yapımda seyahat biraz zor olsa da, Amerika’nın en büyük milli parklarını görmek adına bu sıkıntıya göğüs gerebiliyorsunuz. Oyunun çok çeşitli etkinlikleri ve zorlukları tatmin ediyor. Bu yüzden neredeyse herkesin vadiler arasında kendilerini eğlendirmenin bir yolunu bulabileceği düşüncesindeyim. Peki siz Riders Republic İnceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Riders Republic

80% Puan

Riders Republic, Steep'e nazaran daha oturaklı bir yapım. Oyun bazıları için mekanik olarak biraz basit olabilir, ancak oyun alanı etkileyici ve keşfedilmeye değer.

ARTILAR

  • Güzel Görseller
  • Büyük, Sürükleyici Dünya
  • Çok Sayıda Çok Oyunculu Seçenekler
  • Doyurucu İçerik Sayısı

EKSİLER

  • Çeşitli Performans Sorunları
  • Kamera Açısının Yer Yer Sapıtması

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 80%

Riders Republic Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺269
Exit mobile version