Resident Evil Village Sistem Gereksinimleri

Resident Evil Village PC sistem gereksinimleri gün yüzüne çıktı.

resident evil village sistem gereksinimleri

Resident Evil Village sistem gereksinimleri gün yüzüne çıktı. Capcom, bugün itibarıyla oyunun Steam sayfasında yaptığı güncelleme ile istenen gereksinimleri oyuncularla paylaştı.

Resident Evil serisinin son oyunu olan Village, 7 Mayıs 2021 tarihinde oyuncularla buluşmaya hazırlanıyordu. Resident Evil 8 ile şekil değiştiren serinin devamı niteliğinde olacak Village için beklenen açıklamaların başında ise sistem gereksinimeri geliyordu.

Capcom, oyun için hazırlanan Steam sayfasında, detaylı sistem gereksinimlerini paylaştı. Steam düzenlemesi ardından oyunun resmi sayfasında da değişikliğe giden şirket, bu sefer Ray-Tracing için istenen sistemi gözler önüne serdi.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village Hikaye Fragmanı


Resident Evil Village Sistem Gereksinimleri Listesi

Yayınlanan listelerden gördüğümüz üzere oyunu oynamak için minimum GTX1050Ti ya da RX560 gerekirken, Ray-Tracing açılınca bu ihtiyaç RTX 2070’e kadar yükseliyor. İyi optimize edilmiş bir oyun gibi görünen Village’in istediği donanım ise aşağıdaki gibi.

Minimum gereksinimler (1080p)

Önerilen gereksinimleri (1080p)

Ray tracing önerilen gereksinimler (4K)

Resident Evil Village Detayları

Resident Evil 7: Biohazard’da gördüğümüz olayların devamını anlatacağı bilenen Reaident Evil Village’de Ethan Winters ve eşi Mia’nın hayatlarında yeni bir sayfa açmış, geçmişi arkalarında bırakmış hallerinden hikayeyi başlatacak. Fakat eski Resident Evil oyunlarından tanıdığımız Chris Redfield bir anda ortaya çıkarak, Ethan’ın hayatını baştan sona değiştirir.

Chris sebebiyle Ethan, kendini ansızın Avrupa’da terkedilmiş bir köyde bulur. Tahmin edeceğiniz üzere Avrupa’daki bu köy, turistik amaçla gideceğimiz bir yerden öte, kabuslarla dolu bir yapıdadır. Sonrasında ise olaylar gelişir.

2017 yılından bu yana geliştirilen Village, her ne kadar logosunda VIII rakamını barındırsa da serinin sekizinci oyunu olarak adlandırılmıyor. Oyunun yapımcıları Tsuyoshi Kanda ve Peter Fabiano Famitsu dergisine verdikleri bir röportajda 8 rakamını kullanmak yerine “Village” alt başlığını kullanmayı tercih ettiklerini, çünkü oyunun geçtiği köyü başlı başına bir karakter olarak gördüklerini ve oyuncuların bu düşüncelerini anlayabilmelerini sağlamak için oyunun ismi konusunda böyle bir tercih yaptıklarını söylediler.

Exit mobile version