Resident Evil Village PlayStation VR2 için de Duyuruldu

Gölgelerin Köyü'ne geri dönüş vakti...

Resident Evil Village PlayStation VR2 için de Duyuruldu

Resident Evil Village PlayStation VR2 için de duyuruldu. Verilen ilk detaylar ise haberimizde. Bakalım Capcom bize nasıl bir deneyim sunacak?


İlginizi Çekebilir: State of Play Yayını Sırasında Gösterilenler (3 Haziran)


Resident Evil Village, 2021 yılının Mayıs ayında satışa sunulmuştu. Resident Evil 7: Biohazard için bir devam niteliği taşıyan oyunun hikayesine göre, eşimiz Mia ile nihayet huzurlu bir hayat sürmeye başladığımız sırada Chris Redfield geri dönüyor ve kendimizi yine büyük bir kabusun içinde buluyoruz. Küçük kızımız Rose’un kaçırılması üzerine önce karla kaplı ve kurt adam türü yaratıkların cirit attığı bir köye, sonrasında ise devasa bir kaleye doğru yola çıkıyoruz.

Gerek hikayesi, gerek mekanları ve atmosferi ve gerekse de müzikleri ile ilgi çekici bir maceraya çıkartan Resident Evil Village için sanal gerçeklik desteği uzun zamandır bekleniyordu. Bilhassa Resident Evil 7: Biohazard ile sunulan deneyimin ardından, bir benzerini de yeni oyunda yaşamayı istiyorduk.

Resident Evil Village PlayStation VR2 ile Geri Dönüyor!

Kısa bir süre önce sona eren State of Play yayınında, PlayStation VR2 için beklenen duyuru da geldi. Kurt adamlar ile köşe kapmaca oynadığımız köye, bu defa farklı bir perspektifte geri dönüyoruz.

Şimdilik net bir çıkış tarihi verilmemiş olsa da, yeni nesil sanal gerçeklik cihazının 4K HDR desteğinden, göz takibi özelliğinden ve PlayStation 5 konsolunun da üç boyutlu ses ve çok daha fazlasından sonuna kadar yararlanılarak, unutulmaz bir deneyim sunacağı söylenmiş. Buna ek olarak, PlayStation VR2 Sense kontrollerinin her biri oyundaki bir eli temsil edecekmiş. Diğer bir deyişle, kendi elleriniz ile yüzünüzü koruma hamlesi yaptığınız zaman Ethan da oyunda aynı hareketi yaparak gelen saldırıdan kendisini koruyacakmış. Aynı şekilde bıçak ve tabanca kullanımı da bizim hareketlerimize odaklı olacak iken, bir elde silah ve diğerinde de bıçak tutmak veya bir elinizde silah ve diğerinde pompalı tüfek tutmak da mümkün olacakmış.

Görünüşe göre bizleri bir hayli ilginç ama bir o kadar da etkileyici Resident Evil Village macerası bekliyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? PlayStation VR2 ile bu deneyimi yaşamayı ister miydiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version