Resident Evil: Village İnceleme

Tüm zamanların en iyi Resident Evil oyunu?

Resident Evil Village tam olarak düşündüğünüz gibi bir oyun değil. Oyunun demolarını oynamış, fragmanlarını izlemiş ve serideki her bilgi kırıntısını gözden geçirmiş olsanız bile, Village’ın gerçekte neyle ilgili olduğunu anlamanız fazlasıyla zor. Bu biz oyuncular için harika bir şey! Resident Evil Village İnceleme. RE Village, eleştirmenlerce beğenilen RE7’nin devam oyunu.

Village serinin tüm önemli noktalarından yararlanan bir deneyim üzerine inşa edilmiş. Capcom nihayet Resident Evil’in deneyimli hayranlarını heyecanlandırmayı ve yeni gelenleri memnun etmeyi başarırken, aynı zamanda bu süreçte çok ihtiyaç duyulan bazı riskleri de almayı ihmal etmemiş.

RE7 aksiyona önem verirken keşfi oyuncuların tercihine bırakıyordu. Village bu durumu biraz dengeliyor. Yapım, 7’den daha aksiyon odaklı ve oynanış tarafında klasik RE4’e gözle görülür şekilde daha yakın. Bunu serinin önceki oyunlarında sevdiğimiz hayatta kalma korku unsurlarıyla harmanlayarak gerçekleştirmesi dikkatleri daha da üstüne çekiyor.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 3 İnceleme


Resident Evil: Village İnceleme

Karakterler, sürükleyici bir hikaye, sürprizlerle dolu keşfedilebilir yarı açık dünya ve oyun içi ses dizaynlarının mükemmel kullanımı RE Village’ı özel kılıyor. Oyun, 7’nin birkaç yıl sonrasındaki olayları ele alıyor. Neyse ki, RE7’yi oynamadıysanız (veya neler olduğunu unuttuysanız) RE Village size telafisini gerçekleştirebileceğiniz kısa bir özet videosu da sunuyor.

Eveline’ı yendikten ve Baker’lardan Chris Redfield tarafından kurtarıldıktan sonra Ethan ve eşi Mia, yeni doğan bebekleri Rose’la beraber Doğu Avrupa’ya yerleştiriliyor. Ancak yeni evlerinde meydana gelen bir olayın ardından Rose kaçırılır ve Ethan kendini hiçliğin ortasında çaresizce, Rose’u bulmak için dindar bir köyde bulur. Village’ın kendisi (merkezi köy) zamanla değişiklikler gösterdiği için oldukça keşfedilir bir zemin hazırlıyor oyuncuya. Bu da oyunu taze tutmaya yardımcı olmakta. Bu arada köy, dördüncü oyunun açılış bölümünü hatırlatıyor.

Resident Evil Village İncelemeVillage, bugüne kadar seride görebileceğiniz en unutulmaz karakterlere ev sahipliği yapıyor.

Ah Ethan Winters! Sonunda Tanışabildik

Tüm gözler kale reisi Leydi Dimitrescu’da olsa da, Ethan’ın karşılaşma talihsizliğini yaşayacağı Village’daki birkaç anahtar karakterden sadece biri. Buna ek olarak rezervuarda yaşayan bir mutant, korkunç bir kukla gelin ve metal bir asi sizleri bekliyor. Her karakterin kendine has bir ekosistemi var. Resident Evil bizi sinirlendirmek söz konusu olduğunda tek numara bir ”midilliden” daha fazlası olabileceğini Village ile kanıtlıyor.

Village’ın hikayesi muhtemelen RE7’den sorunsuz bir şekilde devam eden ve aynı zamanda bildiğinizi düşündüğünüz her şeyi altüst eden akıllıca düşünülmüş bir çizgiye sahip. Hikayeyi teorik olarak üç saat içinde tamamlayabilirsiniz ancak, hikayeyi birbirine bağlayan konular hakkında gerçek bir fikir edinmek için etrafı iyice araştırarak oynamanızı öneririm.


İlginizi Çekebilir: Böyle Kaleye Can Kurban – Resident Evil Village Castle DEMO


Bu kapsamda 10 – 15 saatlik bir deneyim sizleri bekliyor olacak. Capcom, kapsamlı RE evrenini Ethan’ın hikayesiyle harmanlayarak gelecekte neler bekleyebileceğimiz konusunda açık ve net bir işçilik ortaya koymuş. RE Village sizi korkutmak için pek bir şey yapmıyor. Aksiyonun hikayeye dengesi mükemmel bir şekilde uygulanmış olsa da, Resident Evil’dan beklemeye başladığımız ürpertici korku biraz bastırılmış.

Village’da seyrelmiş hissettiren bir başka özellik de bulmacaları. Ethan’ın bulması ve bazı durumlarda birleştirmesi gereken çeşitli hazineler varken, hikayeye bunlar hiç yedirilmemiş. Hikaye için gerekli olan öğeler için dikkatlice bakmanızı gerektirecek pek bir şey yok. Capcom çoğunlukla bu öğelere giden rotanızı oldukça doğrusal hale getirerek işi kolaylaştırmayı tercih etmiş. Bu, daha zorlu bir bulmacanın veya ikisinin uzun bir yol kat edebileceği zamanlarda ilerlemeyi biraz fazla basit hale getiriyor.

Dindar Köyün Masum Avcısı

Yeni Avcılık sistemi bunu bir şekilde telafi ediyor ve sizi Köy ve çevresindeki bölgelerde et ve balık sağlayabilecek hayvanlar ve onların daha nadir varyantlarını aramaya teşvik ediyor. Bunlar, kalıcı yükseltmeler için Duke’s Kitchen olarak bilinen bir menü ekranına aktarılıyor. Bununla birlikte, kalıcı yükseltmeler son derece kullanışlı. The Kitchen, oyunun karizmatik satıcısı Duke’un sunduğu hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bu aşırı kilolu mal sahibini hem yemeğiniz hem de paranızda gözü olması utanç verici olsa da, Duke bir cankurtarandır.

Duke, Lei adlı bir para birimi karşılığında cephane, bomba ve yeni silahlar dahil olmak üzere bir dizi eşya, silah ve envanter yükseltmeleri satın almanıza olanak sağlıyor. Lei adlı para birimi, ölü düşmanlarda bulunabilir veya Duke’e bulduğunuz hazineleri satarak elde edebilirsiniz. Duke’un oyuna dahil edilmesi, birçok Resident Evil oyunlarında karşılaştığımız cephane sorununu ortadan kaldırıyor. Yine de, Duke’un temel ihtiyaç stokunun sınırsız olmadığını belirtmekte fayda var ki bu iyi bir şey.

RE Village’ın getirdiği en büyük değişikliklerden biri, oyuncuların oyunda savaşmak zorunda olduğu çeşitli düşmanlar. Ethan, çeşitli Lycan’lara ek olarak, karga benzeri yaratıklar, vampirler, yanlış giden deneyler ve tabii ki zombilerle karşılaşmakta. Düşman çeşitliliği, RE7’den geniş ancak yine de yeterli hissettirmiyor.

Burası Gölgelerin Köyü!

Oyunu tüm zorluk derecelerinde toplam 4 kez bitirdim. Village of Shadows (en zor mod) eğer silahlarınızı tamamen geliştirdiyseniz ve sonsuz mermi özelliğini açtıysanız herhangi bir sorun çıkarmayacaktır. Oyunun boss savaşları ve (özellikle) mini bossları biraz daha fazla strateji gerektiriyor ancak çoğu kez boss savaşları ucuz hissettirmenin ötesine geçmemekte. Dakikalar içerisinde bossları aradan çıkarabiliyorsunuz.


İlginizi Çekebilir: Cenabet Ethan’la Köy Ziyareti! – Resident Evil: Village DEMO


Silah yükseltmeleri ve parçaları sayesinde bu düşmanları indirmek her zamankinden daha da kolay hale geliyor. Ethan pompalı tüfekler, keskin nişancı tüfeği ve tabancalar dahil olmak üzere birçok silahın temel versiyonlarını alacak olsa da, ekstra silah parçaları, silah sallanması gibi sinir bozucu sorunları çözebilir. Ek olarak, bu silahları silahın gücü, ateş hızı, yeniden doldurma hızı ve cephane kapasitesi gibi yükseltmelerle daha da güçlü kılabilirsiniz.

Ethan’ın cephaneliği daha güçlü hale geldikçe, kaynak yönetimi, özellikle de envanter yönetimi konusunda endişelenmeniz gerekiyor. İyi haber şu ki Village, şimdiye kadar gördüğüm en iyi envanter yönetimine sahip ve Duke’tan daha fazla envanter alanı satın almanıza, eşyalarınızı istiflemenize ve daha fazla yer açmak için nesneleri hareket ettirmenize olanak sağlıyor.

Sanırım Bir Ses Duydum

Hazinelerin ve Anahtar Öğelerin farklı bir sekme altında olması envanterinizi ferahlatıyor, bu nedenle silahlarınızı, medikal kitlerinizi, önemli öğelerinizi ve hazinelerinizi tek bir bölümde toplamaya çalışmıyorsunuz. Elinizin altında bulunan bol miktarda kaynakla üretim yapmak da her zamankinden daha kolay. Resident Evil dehşetinin gerçek yıldızı sesleri. RE Village özellikle daha klostrofobik binalarda, bir zindandaki her damlamayı ve bir düşmanın her gıcırtılı nefesini duymanıza olanak tanıyan mükemmel bir ses dizaynına ev sahipliği yapmakta.

Oyunu ilk kez bitirdiğinizde, RE7’ye çok benzer şekilde, tamamladığınız belirlenmiş zorluklara göre Mücadele Puanları kazanmaktasınız. Bu Mücadele Puanları, bir sonraki oynayışınızı daha kolay ve ilkinden biraz farklı hale getirecek yeni silahlar satın almanıza olanak veriyor. Hatta bir dahaki sefere zorluğu artırmak isteyebilirsiniz. Bu puanları daha çok bir koleksiyoncuysanız, sanat eserleri ve figürleri satın almak için veya Mercenaries modunun kilidini açmak için de kullanabilirsiniz.

Paralı Askere İhtiyacı Olan Var mı?

İlk olarak RE3: Nemesis’te görülen Mercenaries, sabit alanlarda düşmanları vurarak puan kastığınız bir mod. Puan ne kadar yüksekse, not o kadar yüksek olur ve daha yüksek notlar, yeni alanların kilidini açmanızı sağlar. Meydan okumak isteyenler veya düşman dalgalarını eğlencesine vurmak isteyenler için güzel bir mod. Ayrıca, RE Village ile birlikte ücretsiz olarak gelen bir çevrimiçi mod olan Re: Verse daha sonraki bir tarihte çıkacak. Daha fazla erteleme almadan Haziran ve Ağustos ayları arasında yayınlanacağı düşüncesindeyim.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village Sistem Gereksinimleri!


Resident Evil Village’ın gözüme batan hataları olabilir, ancak yine de oynamaktan en zevk aldığım Resident Evil oyunu oldu. Capcom’un Village’ın kendi hikayesini serinin genel hikâyesiyle bir araya getirme şekli çok güzel. Geliştiricinin böylesine tecrübeli bir seriyi denerken aldığı riskleri ayakta alkışlıyorum.

Peki ya siz Resident Evil Village İnceleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Resident Evil: Village

9 Puan

Resident Evil Village, Resident Evil 7'nin derin hikaye anlatımını dengeleyerek seriyi yeni zirvelere taşıyor. Tüm zamanların en iyi Resident Evil oyunu olmaya kesinlikle aday.

ARTILAR

  • Ayakları Yere Basan Bir Hikaye
  • Oynanış Gerilimi İyi Yansıtıyor
  • Harita Sürprizlerle Dolu
  • Karakterler İlgi Çekici
  • Müzikler Havaya Sokuyor

EKSİLER

  • Düşman Çeşitliliği
  • Boss Savaşlarına Özenilmemiş

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 9
Exit mobile version