Resident Evil ve Code Veronica Remake Onaylanmış Olabilir

Acaba...?

Resident Evil ve Code Veronica Remake Onaylanmış Olabilir

Resident Evil ve Code Veronica Remake projeleri için düğmeye basılmış olabilir. Bir süre öncesine kadar geliştirilme aşamasında olan hayran yapımı projelerin iptalinin istenmesi, akıllara Resident Evil 2: Reborn iptalini getirdi. Bakalım aynı durum tekrarlanacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Resident Evil Remake Oyunları Geliyor Olabilir


Bildiğiniz gibi Capcom çatısı altından çıkan ilk yeniden yapım, 1996 yılında çıkmış olan Resident Evil olmuştu. 2002 yılında çıkmış olan Resident Evil Remake sonrasında, 2019 yılında çıkan ikinci oyunun yeniden yapımın gördüğü ile yeni bir furya resmen başlamış oldu. Son dönemde birçok yeni duyuruya da imza atıldığını görmüştük.

Japon oyun devi halihazırda Resident Evil 4 Remake ile ilgilenir iken, sıradaki yeniden yapımın hangi veya hangileri olacağı merak ediliyor. Görünüşe göre orijinal oyun ve CODE: Veronica X oyunlarının güçlü iki aday konumunda.

Her iki oyun için de resmi bir gelişmenin yaşanmamış olması karşısında, Briins isimli bir hayran iş başa düştü deyip kolları sıvamıştı. Uzun bir zamandır da geliştirilme aşamasında olan bu iki proje için, Youtube üzerinden oynanış videoları ile güncel durum hakkında bilgilendirmeler yapılmıştı. Ne var ki her ikisi de mutlu sona ulaşamayacak.

Resident Evil ve Code Veronica Remake Mi Geliyor?

Briins tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Capcom ile yapılan birkaç e-posta iletişimi sonrasında, Resident Evil isminin veya karakterlerinin kullanılamayacağı ileri sürülerek, her iki projenin de iptal edilmesi talebinde bulunulmuş.

Hatırlayacağınız üzere, 7 Aralık 2022 ve 8 Aralık 2022 tarihlerinde ayrı ayrı olacak S.T.A.R.S. Dep Raccoon Police ve Resident Evil Director’s Cut için ayrı ayrı marka tescilleri yapılmıştı. Hayran projelerinin iptal edilmesinin bir diğer gerekçesi de Resident Evil (1996) ve Resident Evil CODE: Veronica X için yeniden yapım projeleri için arka planda düğmeye basılmış olması olabilir. Bunun en büyük dayanak noktası ise, Resident Evil 2 Remake. Darkside Chronicles oyunundan alınan karakter modelleri ve mekan tasarımlarından da faydalanılan geliştirilen hayran yeniden yapımı Resident Evil 2: Reborn, Capcom tarafından gelen talep üzerine iptal edilmesi olmuştu.

Elbette projelerin iptal edilmesinin arkasından Resident Evil (1996) ve Resident Evil CODE: Veronica X için yeniden yapım projeleri duyuruları gelmeyebilir de. Resmi açıklama ile açıklığa kavuşmasından başka yapabileceğimiz bir şey yok. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version