Daha fazla Resident Evil Requiem görmek isteyen oyuncuların, geçtiğimiz aylarda duyurulan hikaye içeriği için normalinden fazla beklemesi gerekebilir. Son gelen iddia, keyif kaçırabilir.
İlginizi Çekebilir: Resident Evil: Veronica Orijinal Hikayeyi Yeniden Şekillendirecek
2021 yılından bu yana süren bekleyiş, Şubat ayının sonlarına doğru sona ermiş ve güncel ana Resident Evil ile buluşmuştuk. Raccoon City’ye ve Umbrella şirketinin yol açtığı zarara geri dönülen oyun, Grace Ashcroft ve Leon Scott Kennedy’yi başrol koltuklarına oturtmuştu. Her iki karakterin de oynanış stillerine göre aksiyon dolu oynanış ile geri dolu oynanış arasında geçişler yapılmıştı.
Oyunun çıkışından bir süre sonra Capcom, bir süredir söylenti halinde olan genişleme paketinin de geliştirilme aşamasında olduğunu resmen duyurmuştu. Leon Scott Kennedy’yi bir kez daha başrol koltuğuna oturtacağı ve Alyssa Ashcroft karakterinin de bir noktada kontrol edilebilir olacağı iddia edilen genişleme paketiyle, oyunda sunulan hikayenin daha da derinliklerine inileceği söylenmişti.
Resident Evil Requiem Hikaye İçeriği İçin Bekleyişimiz Uzun Sürebilir
Şu an için herhangi bir çıkış tarihi de verilmediği için, ne zaman çıkacağı bilinmiyordu. Ancak görünüşe göre bekleyişimiz bir hayli uzun olabilir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Summer Game Fest’te pek çok heyecan verici duyuru yapılmıştı ve içlerinden bir tanesi de Resident Evil: Veronica olmuştu. Şimdilik kesin bir açıklama olmasa da, beklenen Resident Evil Requiem hikaye genişlemesinin yeniden yapımdan sonra çıkacağı iddia ediliyor.
Söz konusu iddianın arkasındaki isim, Aesthetic Gamer ve yaptığı paylaşım ile Capcom firmasının planına göre Resident Evil: Veronica sonrasında çıkacağı belirtiliyor. Ne var ki daha geç çıkabileceğine dair birtakım söylentiler de varmış.
Word in the grapevine is RE9 DLC is releasing after Resident Evil Veronica. To see how it plays out, but it’s been murmured to be further out. https://t.co/upaulhPcTO
— AestheticGamer aka Dusk Golem (@AestheticGamer1) June 10, 2026
Eğer iddialar ve söylentiler doğru çıkar ise, belli ki Capcom firması hikaye genişlemesi için acele etmeyi istemiyor. Çünkü, oyuncuların zaten bu hikaye genişlemesi yayınlandığında Resident Evil Requiem oyununa geri döneceklerini biliyor. Haliyle ortaya kaliteli bir içerik çıkartabilmek için, zamana yaymayı tercih ediyor. Bu da akıllıca bir diyebiliriz. Elbette iddialar ve söylentiler doğru çıkar ise sözümüzü tekrarlayalım.





