Resident Evil Oyunlarının PC Güncellemeleri Geri Alınabiliyor

Eski versiyonlara dönüşler artık mümkün olacak...

Resident Evil Oyunlarının PC Güncellemeleri Geri Alınabiliyor

Son yayınlanan Resident Evil oyunlarının PC güncellemeleri, gelen tepkiler üzerine geri alındı. Sisteminiz yetmediği için güncellemeler sonrasında Resident Evil 2, Resident Evil 3 ve Resident Evil 7: Biohazard oyunlarını oynayamıyorsanız, eski versiyonlara dönebileceksiniz. Peki bu nasıl olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village – Winters’ Expansion Duyuruldu!


Bildiğiniz gibi Salı günü gerçekleştirilen Capcom yayının sonlarına doğru, geçtiğimiz aylarda bahsi geçen Resident Evil oyunlarının yeni nesil güncellemelerinin PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında artık indirilebilir olduğunu öğrenmiştik.

Işın izleme, üç boyutlu ses ve yüksek kare hızına ek olarak DualSense desteği gibi gelişmiş özellikleri getiren bu güncellemeler elbette bizleri heyecanlandırmıştı. Ne var ki eş zamanlı olarak sistem gereksinimlerinde de ciddi bir değişim yaşanmış ve normalinde bilgisayarı en düşük gereksinimleri karşılayabilen oyuncuların, bu oyunları oynayamamaları gibi bir sorun doğurmuştu.

Her ne kadar başlangıçta güncellemeyi istemeyen oyuncuların çevrimdışı modda oynamaları yönünde bir öneride bulunulduysa da, gelen yoğun tepkilerin ardından Capcom tarafından bir geri adım atıldı. Öyle ki, şirket tarafından yapılan yeni duyuru ile hem ışın izleme, üç boyutlu ses ve yüksek kare hızı içeren versiyonun hem de eski versiyonun Steam mağazada tutulacağı belirtildi.

Resident Evil Oyunlarının PC Güncellemeleri Geri Alınabilecek

Peki bu güncellemelere nasıl ulaşacaksınız? Eski versiyona döndürmek istediğiniz oyunu kütüphanenizde bulduktan sonra, sağ tıklayın ve ‘Özellikler’i seçin. Sol taraftaki listeden ‘BETALAR’ sekmesine geçip, ‘Katılmak istediğiniz betayı seçin’ kısmında ‘dx11_non-rt’yi işaretleyin. Bu aşamadan sonra oyun otomatik güncellenecek ve oyunu eski versiyonu ile oynamaya devam edebileceksiniz. Yeni versiyona dönmek isterseniz de, ‘Katılmak istediğiniz betayı seçin’ kısmında ‘Hiçbiri’ni seçmeniz yeterli olacak.

Exit mobile version