Resident Evil Oyunlarından RTX Desteği Çekildi (Güncel)

Peki ama neden?

GÜNCELLEME: Yayınlanan yeni güncelleme ile Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 oyunlarının Steam versiyonları için ışın izleme desteği geri getirildi. Bununla birlikte, yeni güncelleme herhangi bir hata çözümlemesi veya iyileştirme içermiyor.

***

Capcom, Resident Evil oyunlarından RTX desteğini gizlice kaldırdı. Reddit sitesinden paylaşılarak gündeme getirilen bu duruma göre, RTX ekran kartına sahip olan kullanıcıların bu oyunları gelişmiş görsellik ile oynayabilmeleri mümkün olmayacak.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake Modu The Mercenaries Yayınlandı


Resident Evil 2, Resident Evil 3 ve Resident Evil 7: Biohazard oyunlarının mevcut nesil versiyonları Haziran ayı içerisinde yayınlanmıştı. Halihazırda bu oyunlar sahip olanlar için de ücretsiz güncellemeler yayınlanmıştı. Ne var ki ilk etapta önceki sürüme dönüş söz konusu olamadığı için, bilgisayarı yeterli sisteme sahip olmayan kullanıcıların oynayabilmeleri mümkün olmamıştı. Capcom ise bu tepkiler karşısında, eski versiyonlara dönüş kapısını açmıştı.

e2UHxoBjHZuK6P5juJVTbj-1200-80

Resident Evil Oyunlarından RTX Desteği Geri Alındı

Son yayınlanan yaşanan gelişmeye göre ise Resident Evil 2 ve 3 oyunlarından RTX desteği çekildi. Ancak bu sadece PC versiyonu için geçerli.

Capcom resmi bir açıklama yapmamış olsa da, Reddit sitesindeki r/pcgaming başlığı altında paylaşılan bilgiye göre, RTX 20, 30 ve 40 serisi ekran kartına sahip kullanıcıların ışın izleme teknolojisi ile bahsi geçen oyunları oynayabilmeleri mümkün olmayacak.

Bildiğiniz gibi Resident Evil 2 ve Resident Evil 3, yayınlanan mevcut nesil günlellemeleri sonrasında performans kayıpları yaşamış ve epey eleştirilmişlerdi. Japon oyun devi daha sonradan bunu olumluya çevirmek için epey çaba harcamıştı. Ancak netice olarak bu durumun üstesinden gelinememiş olacak ki tümden kaldırılma kararı alınmış. Hal böyle olunca, Resident Evil 4 için de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı da merak konusu.

Exit mobile version