Resident Evil 9, Dragon’s Dogma 2’nin Açık Dünya Teknolojisini Kullanacakmış

İddianın kaynağı sağlam...

Resident Evil 9, Dragon’s Dogma 2'nin Teknolojisini Kullanacakmış

Resident Evil 9 hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Söylenene göre son üçlemenin son halkası, Dragon’s Dogma 2 oyununun teknolojisini kullanacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: 5 Resident Evil Oyunu Geliştirilme Aşamasındaymış


Ortaya atılan iddialar ışığında, Capcom şu anda beş farklı Resident Evil projesi üzerinde çalışıyor. Bunlardan bir tanesi, hiç şüphesiz ki Resident Evil 9. Malumunuz Resident Evil 7: Biohazard ile yeni bir üçleme başlamıştı ve Village, bu halkanın ikincisi olmuştu. Şimdi ise kapanış perdesinin yapılmasını bekliyoruz.

Şu an için Japon oyun devi son halka için herhangi bir imada dahi bulunmamış olsa da, muhtemelen bu yıl tanıtılması ve önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Yakın bir zaman önce de devam oyunu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve bilhassa isabetli Resident Evil sızıntıları ile itibar kazanmış olan Aesthetic Gamer, sosyal medya hesabı üzerinden ufak bir bilgi paylaşımında bulundu.

Resident Evil 9, Gelişmiş Bir Açık Dünya Teknolojisi ile Gelecekmiş

Kullanıcı tarafından söylenene göre Resident Evil 9, Capcom tarafından dün itibarıyla satışa sunulan Dragon’s Dogma 2 oyununda kullanılan yeni RE Engine açık dünya teknolojisi üzerine kurulu olacakmış. Aesthetic Gamer, Resident Evil 2, Resident Evil 7: Biohazard ve Devil May Cry 5 üçlüsünün RE Engine motorunun ilk amiral gemisi olduklarını ve Resident Evil 2 oyunun başarısının üçüncü ve dördüncü oyunların yeniden yapımlarına kapıyı ardına kadar açtığını söylüyor.

Paylaşımının devamında ise firmanın yeni girişimlere üçlü olarak yeşil ışık yapma eğiliminin bir parçası olarak, Dragon’s Dogma 2, Monster Hunter Wilds ve Resident Evil 9 oyunlarının da aynı açık dünya teknolojisini paylaşacaklarını aktardı. Dahası ise firmanın hedefinin hem sıradaki Resident Evil ve Monster Hunter oyunlarının özünü korumaya çalışır iken aynı zamanda da temellerini genişletmek olduğu söyleniyor.

Elbette bu söylemler, Monster Hunter Wilds ve Resident Evil 9 oyunlarını bekleyen biz oyuncuları daha da heyecanlandırdı. Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

Exit mobile version